autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Cozonac cu nuca

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
1kg faina, 50g drojdie proaspata, 500ml lapte, 350g zahar, 8 galbenusuri, 150g unt, un varf de cutit sare, 3 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom, coaja rasa de la 2 lamai, 50g stafide, ulei pentru framantat, Pentru umplutura:, 400g nuci macinate, 5-6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 150-200ml lapte, 2 lingurite esenta de rom, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura pesmet, 3-4 albusuri de ou batute spuma tare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

22 voturi

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un castron mare.Intr-o cratita se fierbe 250ml lapte cu zaharul,apoi se lasa la racit.Se adauga stafidele,vanilia si coaja de lamaie.Intr-o alta craticioara se pregateste maiaua astfel:se incalzeste restul de lapte,se adauga drojdia si 3 linguri de faina.Se omogenizeaza bine si se lasa la cald sa creasca.Untul se topeste si el,iar galbenusurile se freaca cu sarea.Cand maiaua a crescut,se face o adancitura in faina,se pune maiaua pe care o amestecam putin,se adauga galbenusurile,apoi laptele cald cu zaharul,iar la sfarsit untul topit.Aluatul se framanta pana se optin bule de aer in coca,adaugand cate putin ulei de cate ori este cazul.Se lasa la crescut la cald circa 40-50 de minute.Intre timp pregatim umplutura de nuca.Intr-o cratita se pune nuca,laptele,zaharul,cacaoa si aromele si se lasa pe foc mic pana se amesteca totul bine,se adauga apoi pesmetul,se ia de pe foc si se lasa la racit.Cand este rece se adauga albusurile batute spuma.
Se imparte aluatul in doua bucati egale,se unge masa cu putin ulei.Fiecare bucata de coca se intinde in forma dreptunghiulara.Pe fiecare foaie se intinde ½ din nuca.Se ruleaza se se aseaza in tavile de cozonac tapetate cu hartie pergament.Se lasa la crescut 15 minute,se ung cu ou batut si cine prefera poate presara si putin zahar tos.Se dau apoi la cuptorul preancalzit la 180gC timp de 40-45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac cu nuca si stafide

Povestea acestui cozonac si probabil a tuturor cozonacilor pufosi din lume, incepe pe 23 decembrie. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse
Baigli-cozonac cu nuca

Baigli-cozonac cu nuca

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura

20 voturi    13 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Georgia_Moisii

    Georgia_Moisii (Maestru bucatar):

    extraordinar de pufosi, multumesc pt reteta Silvia

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit cozonac dupa reteta Silviei si mi-a iesit delicios. Am facut din 2 kg de faina; 2 cozonaci i-am facut umpluti cu nuca si 2 cu mac si branza. 200 grame de mac macinat, le-am amestecat cu putin zahar, coaja de lamaie rasa si lapte fierbinte cat sa ramana de consistenta unei paste.Se unge foaia cu pasta mac si se ruleaza. 150 grame de branza dulce se amesteca cu 2 oua, 4 linguri de zahar,o mana de stafide,vanilie,coaja de lamaie rasa si 2 cartofi fierti si zdrobiti.Se unge foaia si se ruleaza. Am incercat de data aceasta sa fac cozonacii in tavite din folie de aluminiu si au iesit foarte buni.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    Prepar si eu cozonac cu nuca, dar coca e diferita.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Georgia_Moisii

    Georgia_Moisii (Maestru bucatar) , 18 aprilie 2014

    anul acesta o repet din nou reteta pt ca e extraordinara

  • Fara foto

    Ionelia Ivanoiu , 17 octombrie 2013

    am pregatit si eu reteta.foarte gustos si ufos mi-a iesit.am sa pun reteta la favorite ;)

  • Georgia_Moisii

    Georgia_Moisii (Maestru bucatar) , 11 iunie 2013

    au iesit niste cozonaci extraordinari de pufosi si acum o repet pt INALTARE deoarece mi-a placut f mult, mi-au iesit ca in reteta. multumesc mult.

    • Fara foto

      Georgia Moisii , 11 iunie 2013

      reteta e nemaipomenita si mi-au iesit niste cozonaci extraordinari, acum o repet pt INALTARE. iti multumesc

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Mihaela11,ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta mea.Sunt facuti dupa reteta mamei mele.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Aproape la fel prepar si eu cozonacii.Sunt nemaipomeniti...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Deliciosi cozonacii tai!***** Eu am facut din 2 kg de faina si ceilalti 2 i-am umplut cu mac si branza dulce.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50g drojdie proaspata
  • 500ml lapte
  • 350g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 150g unt
  • un varf de cutit sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 50g stafide
  • ulei pentru framantat
  • Pentru umplutura:
  • 400g nuci macinate
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150-200ml lapte
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura pesmet
  • 3-4 albusuri de ou batute spuma tare

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Georgia_Moisii (Maestru bucatar)

anul acesta o repet din nou reteta pt ca e extraordinara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura Alice