Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Ingrediente

  • 4oua
  • 1/2l lapte
  • 1kg faina
  • 300g zahar
  • 1/2 cana ulei sau un pachet margarina
  • drojdie
  • sare
  • mirodenii
  • nuca,rahat
  • cacao

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o ciulama.se lasa la dospit.

Dupa ce s-a dospit se toarna peste faina pusa intr-un lighean,se adauga albusurile batute spuma,galbenusurile frecate cu sare,restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,mirodeniile si se framanta.Dupa ce s-a obtinut o coca se pune uleiul putin cate putin si se framanta in continuare Se lasa la dospit cca 1h.Dupa ce s-a dospit se imparte in doua si fiecare parte se intinde pe blat, se unge cu nuca pisata,amestecata cu cacao si bucatele de rahat.Se ruleaza si se asaza in tava de copt.Se mai lasa la dospit cca 30min dupa care se da la cuptor.Ptr a stii cand e gata se face testul cu un betisor de frigaruie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise