Se face o maia din drojdie, faina si lapte. Dupa ce a dospit putin se pune in mijlocul fainii. Se pun galbenusurile si se framanta bine de tot. Cand este aproape gata de framantat se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si se razaleste coaja de lamaie. Se lasa la dospit 4-5 ore intr-o incapere calda. Se intinde aluatul si se umple cu nuca, stafide sau ce preferati. Se ruleaza cozonacii si se lasa 30 de minute sa mai dospeasca in tava. Se ung cu albusurile batute si se pun la cuptor la foc potrivit. Spre sfarsit se verifica cu scobitoarea. Sunt deliciosi!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii