Se face o maia din drojdie, faina si lapte. Dupa ce a dospit putin se pune in mijlocul fainii. Se pun galbenusurile si se framanta bine de tot. Cand este aproape gata de framantat se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si se razaleste coaja de lamaie. Se lasa la dospit 4-5 ore intr-o incapere calda. Se intinde aluatul si se umple cu nuca, stafide sau ce preferati. Se ruleaza cozonacii si se lasa 30 de minute sa mai dospeasca in tava. Se ung cu albusurile batute si se pun la cuptor la foc potrivit. Spre sfarsit se verifica cu scobitoarea. Sunt deliciosi!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii