autor:

susu

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu nuca si cacao

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
Ingrediente Aluat:, , , 1kg faina, 50gr drojdie proaspata, 300 gr zahar, 500ml lapte (se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos, 200gr unt topit, 5 oua, 1 lingurita rasa de sare, arome, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala, esenta de rom, vanilie, o mana de stafide, Ingrediente pentru umplutura:, , 200 gr nuca macinata, 100 gr zahar, rom, cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele putin si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se face maiaua din drojdie, o lingura de faina luata din kilogramul de faina cantarit si cateva linguri de lapte caldut dar nu fierbinte pentru ca nu va mai creste cozonacul.Se amesteca putin si se lasa acoperita la loc cald pentru 15 minute. Peste galbenusuri se presara putina sare si zahar si se lasa cateva minute apoi se freaca impreuna cu razatura de portocale si lamaie. Se pune intr-un castron mai mare restul de faina (acel kg fara 1 lingura folosita pentru maia), se adauga in mijloc maiaua, restul de lapte caldut nu fierbinte, stafidele si galbenusurile frecate si esentele. Se framanta aluatul, cate putin, cu mainile incalzite, aducand faina de pe marginile castronului. Pe masura ce se va lega aluatul luam cu mana si incorporam din untul caldut fara a-l adauga pe tot deodata. Se framanta aluatul vreo 60 minute. Se acopera castronul cu un servet curat de bucatarie si se tine la loc cald si ferit de current pentru o ora si jumatate. Dupa ce a crescut frumos si si-a dublat marimea se modeleaza aluatul. Se intinde o foaie pe o pelicula fina de ulei. Albusurile ramase se bat spuma si se unge foaia apoi se pune umplutura de cacaoa si nuca. Se ruleaza, se pune cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 40 minute. Apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte pentru a le da o fata frumoasa si se presara zahar. Se coace la 180 grade circa 40-45 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac cu nuca si cacao

Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac cu nuca si cacao

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei NU RECI din frigider. Se strecoara faina

17 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte bun!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    Arata ft bine cozonacul tau!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte fin si aromat!***** Eu fac intotdeauna 4 cozonaci;cu cacao, cu branza, cu mac si cu nuca.Aici sunt familii mari si multi vizitatori si abia se ajung.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Aluat:
  • 1kg faina
  • 50gr drojdie proaspata
  • 300 gr zahar
  • 500ml lapte (se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
  • 200gr unt topit
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • arome
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de rom
  • vanilie
  • o mana de stafide
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • rom
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu stafide
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania