autor:

Lia Maria

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Cozonac cu nuca si ciocolata

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, , 2 kg faina, , 800 ml smantana fermentata, , 10 galbenusuri, , 250 gr zahar tos, , 150 ml unt topit, , 100 ml ulei, , 50 gr untura topita de porc, , 4 lingurite drojdie uscata, , coaja rasa de portocala, , Pentru umplutura:, , 4oo gr nuca macinata, , 300 gr ciocolata cu lapte, , 100 ml lapte, , Pentru uns:, , 1 ou, , 2 linguri smantana, , 2 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, punem ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata...si setam pt framantat si dospit.

Intre timp, macinam nuca, punem ciocolata maruntita intr-un bol, adaugam laptele si punem bolul la micronde pana se topeste. Amestecam si lasam putin sa se raceasca dupa care turnam compozitia peste nuca si amestecam bine.

Oul si cele doua linguri de lapte, le batem bine intr-un bol si le dam de-oparte.

Pregatim o tava de aragaz, pe care o tapetam cu hartie de copt.

Cand aluatul este gata crescut, il rasturnam pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si-l il impartim in doua parti egale. Intindem aluatul cu sucitorul, presaram jumatate din compozitia de nuca cu ciocolata si rasucim cat mai strans. Procedam la fel si cu restul de aluat si umplutura, apoi cele doua suluri le asezam in tava, lasand distanta intre ele, pentrua a putea creste.
Lasam la crescut 45-50' si intre timp pornim cuptorul aragazului.

Cand e crescut frumos, ( vezi foto) il ungem din belsug cu amestecul de ou si lapte, dupa care-l dam la copt pentru 50 minute. Primele 10' coacem la 200*, apoi reducem la 180*.
Dupa ce-l scoatem din cuptor, il lasam aprox. 5' in tava, apoi scoatem cozonacii pe un gratar, ii acoperim cu un prosop si ii lasam sa se raceasca.

Se portioneaza cand s-a racit complet !

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac cu ciocolata si nuca

Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

Maia: 100 ml lapte se fierbe si apoi se adauga 1 lingura de faina si se amesteca bine.Se lasa la

7 voturi    3 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
COZONAC CU NUCA SI CIOCOLATA

COZONAC CU NUCA SI CIOCOLATA

Faina bine cernuta se pune intr-un lighean.In mijlocul ei se face un cuib in care se pune un praf

27 voturi    16 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 kg faina
  • 800 ml smantana fermentata
  • 10 galbenusuri
  • 250 gr zahar tos
  • 150 ml unt topit
  • 100 ml ulei
  • 50 gr untura topita de porc
  • 4 lingurite drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 4oo gr nuca macinata
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml lapte
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fursecuri cu unt si gem de capsuni