Pentru aluat, punem ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata...si setam pt framantat si dospit.
Intre timp, macinam nuca, punem ciocolata maruntita intr-un bol, adaugam laptele si punem bolul la micronde pana se topeste. Amestecam si lasam putin sa se raceasca dupa care turnam compozitia peste nuca si amestecam bine.
Oul si cele doua linguri de lapte, le batem bine intr-un bol si le dam de-oparte.
Pregatim o tava de aragaz, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Cand aluatul este gata crescut, il rasturnam pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si-l il impartim in doua parti egale. Intindem aluatul cu sucitorul, presaram jumatate din compozitia de nuca cu ciocolata si rasucim cat mai strans. Procedam la fel si cu restul de aluat si umplutura, apoi cele doua suluri le asezam in tava, lasand distanta intre ele, pentrua a putea creste.
Lasam la crescut 45-50' si intre timp pornim cuptorul aragazului.
Cand e crescut frumos, ( vezi foto) il ungem din belsug cu amestecul de ou si lapte, dupa care-l dam la copt pentru 50 minute. Primele 10' coacem la 200*, apoi reducem la 180*.
Dupa ce-l scoatem din cuptor, il lasam aprox. 5' in tava, apoi scoatem cozonacii pe un gratar, ii acoperim cu un prosop si ii lasam sa se raceasca.
Se portioneaza cand s-a racit complet !
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii