autor:

katy

» » Dulciuri diverse

COZONAC CU NUCA SI CIOCOLATA

Autor: katy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat pentru 2 cozonaci:, 1kg faina, 4 oua, 50g drojdie, 250ml lapte, 2 cani ulei, 6 linguri zahar, un praf de sare, razatura de lamaie, esenta de rom, , Pentru umplutura:, ciocolata, miez de nuca

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

26 voturi

Mod de preparare

Faina bine cernuta se pune intr-un lighean.In mijlocul ei se face un cuib in care se pune un praf de sare si cele 4 oua.Intr-un castronel se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul. Dupa ce acestea s-au topit(zaharul si drojdia),se adauga in ligheanul cu faina,peste oua. Toate acestea se amesteca foarte,foarte bine, adaugand treptat ulei.Se mai adauga esenta si razatura de lamaie si se continua procedeul de framantat. Aluatul se framanta pana cand acesta incepe sa faca ¨basicute¨.Se acopera si se tine la caldura cca 2 ore ca sa creasca.
Dupa ce aluatul nostru a crescut bine,se imparte in patru,fiecare parte se intinde cu mana,se pune umplutura(ciocolata si miezul de nuca),se ruleaza si se impleteste cozonacul format din 2 suluri.Se aseaza in forma si se mai lasa la dospit 15 min. Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC CU NUCA SI CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu ciocolata si nuca

Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

Maia: 100 ml lapte se fierbe si apoi se adauga 1 lingura de faina si se amesteca bine.Se lasa la

7 voturi    3 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Cozonac cu ciocolata si nuca.

Cozonac cu ciocolata si nuca.

Drojdia cu zaharul si 1/4 de apa calduta se amesteca si se lasa sa creasca 10 minute.Intr-un bol

22 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Deosebit de bun, foarte simplu de facut, eu am adaugat 1 si 1/2 de ulei, 2 cani mi se parea prea mult; felicitari pt reteta. As putea spune ca am gasit in sfirsit o reteta de cozonac simpla fara sa-ti dea dureri de cap.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Ionica Gradinariu , 11 aprilie 2015

    si mie mi s-a parut mult 2 cani de ulei asa ca am pus doar una.... tocmai ce l-am scos din cuptor si arata foarte bine... sper sa fie la fel de bun pe cum arata.... nu stiu insa daca e copt in interior ca in reteta nu apare timpul de coacere si nici la ce temperatura....

  • Fara foto

    Alina Hanganu Gheltu , 14 aprilie 2014

    yami yamiiiiiiiiiii

  • Fara foto

    Iuliana Pizziferri , 30 mai 2013

    Buna Katy, Ai putea sa imi spui la cate grade trebuie încins cuptorul pentru cozonac si cat timp trebuie lasat sa se coaca? mersi.

    • Fara foto

      alex (Bucatar sef) , 13 decembrie 2012

      e prima data cand fac cozonac si am ales reteta pentru ca e mai simpla. am inlocuit ciocolata cu finetti si am mai pus si stafide rehidratate in esenta de rom. o singura mentiune insa!: aluatul mi-a mai cerut cam o ceasca de faina, iar dupa ce a dospit, si-a lasat mult ulei. deci, cred ca o cana sau o cana si jumatate (350 ml) e mai mult decat suficient.

    • prisecaru monica

      prisecaru monica (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      nu sunt experta in facut cozonac dar reteta asta am sa o incerc sigur!pare mai usoara!tine-mi pumnii sa-mi iasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

      Cred ca o sa fac si eu in curand cozonac,nu am facut din luna mai (la Sf.Constantin si Elena) si atunci voi testa si reteta .

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Grozav cozonacul tau.Si eu am facut anul acesta cozonac cu nuca si ciocolata(ciocolata menaj taiata ).Mi se pare totusi cam putin 6 linguri de zahar pentru 1 Kg de faina!?

    • Fara foto

      alessiya (Maestru bucatar) , 13 decembrie 2009

      arata asa de bine... mi-au facut pofta. maine incerc sa fac si eu. multumesc pt reteta :)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Superrrrr,o bunatate.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Arata super,nu am facut pana acum cozonac cu ciocolata dar anul asta trebuie sa fac neaparat.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata minunat si apetisant cozonacii vostrii.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Este foarte bun. Felicitari!

    • katy

      katy (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Acum este randul d-voastra sa-mi arata-ti cum v-a iesit! :)

    • katy

      katy (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Am folosit crema finetti.Cu lingura se ia direct din borcan si se intinde uniform apoi punem nuci pisate si .......atat!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Tare bun Katy.te rog sa-mi spui si mie ce fel de ciocolata trebuie si cum se pune.Multumesc.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Cred ca este mortal cu atita nuca. Iti arat cum am pregatit anul acesta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

26 voturi

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 cozonaci:
  • 1kg faina
  • 4 oua
  • 50g drojdie
  • 250ml lapte
  • 2 cani ulei
  • 6 linguri zahar
  • un praf de sare
  • razatura de lamaie
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • ciocolata
  • miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de katy
COVRIGI CU MAC

COVRIGI CU MAC

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul

10 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PIFTIE

PIFTIE

Piciorusele se taie,dupa cum doriti(2-4),se pune la fiert in apa cat sa le acopere 2-3 degete.

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

alex (Bucatar sef)

e prima data cand fac cozonac si am ales reteta pentru ca e mai simpla. am inlocuit ciocolata cu finetti si am mai pus si stafide rehidratate in esenta de rom. o singura mentiune insa!: aluatul mi-a mai cerut cam o ceasca de faina, iar dupa ce a dospit, si-a lasat mult ulei. deci, cred ca o cana sau o cana si jumatate (350 ml) e mai mult decat suficient.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de caise