autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cozonac cu nuca si faina integrala

Autor: nicole (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicole (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
aluat:, 1 kg faina integrala de grau, 500 ml lapte ecologic, 5 oua, 250 g zahar brun, aproximativ 100 ml ulei de masline, 50 g drojdie, 1 lingurita sare de mare, coaja de portocale rasa, esenta rom, , pentru umplutura:, nuca macinata, cacao, albusuri, zahar ( eu am folosit fructoza), stafide ( tinute inainte in esenta de rom), ciocolata neagra ( minim 75% cacao), (cantitatile pentru umplutura - in functie de gust)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Drojdia se sfarama si se presara peste ea 2 linguri de zahar si se pune la caldura. Se separa galbenusurile, se bat si se adauga aromele. Zaharul se dizolva in lapte cald. Peste faina se adauga drojdia si celelalte ingrediente si se framanta.
Se adauga ulei cate putin pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut. Dintr-un kg de faina ies 2 cozonaci mari.
Peste nuca se adauga cacao si zahar,apoi se amesteca cu albusurile batute si se adauga stafide.
Aluatul se imparte in doua.
- o bucata de aluat se imparte din nou in 2. O parte se intinde si se adauga compozitia cu nuca, apoi se ruleaza. Cealalta parte de aluat se intinde si se presara pe ea ciocolata data pe razatoare (mare)si stafide, apoi se ruleaza si ea. Cele 2 se impletesc si se pun in forma.
- Pentru a doua bucata se procedeaza la fel sau se intinde, se adauga umplutura si se ruleaza simplu. Apoi se pune si ea in forma.
Cozonacii se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu albus batut amestecat cu putina miere si se da la cuptor la foc potrivit. Cand se scot din cuptor se poate presara deasupra ciocolata neagra rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si faina integrala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fidea cu Lapte

Fidea cu Lapte

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, cand clocoteste se adauga fideaua, amestecand din cand

27 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Mini brioșe cu lămaie

Mini brioșe cu lămaie

Pornim cuptorul la 180”C. și pregătim aproximativ 25 mini forme de brioșe din hartie ori

2 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Monica_Andrei

    Monica_Andrei (Bucatar sef):

    Multumesc pentru reteta. A iesit minunat, nici nu ma asteptam. Din cauza ca e cu faina integrala credeam ca n-o sa creasca mai deloc. Surpriza! A iesit destul de pufos (nu pot sa spun ca a iesit ca unul cu faina alba dar nici departe nu e). Singurul incovenient e ca are o culoare inchisa (gen cacao cu lapte). Am facut incercarea doar cu jumatate de cantitate pentru 1 cozonac, cu gandul ca macar de nu iese, nu stric prea multe. Eu am pus 100 gr unt in loc de 50 ml ulei si le-am pus in masina de paine la framantat cam 20 de minute. Data viitoare o sa incerc cu miere in loc de zahar.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 1 kg faina integrala de grau
  • 500 ml lapte ecologic
  • 5 oua
  • 250 g zahar brun
  • aproximativ 100 ml ulei de masline
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare de mare
  • coaja de portocale rasa
  • esenta rom
  • pentru umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • albusuri
  • zahar ( eu am folosit fructoza)
  • stafide ( tinute inainte in esenta de rom)
  • ciocolata neagra ( minim 75% cacao)
  • (cantitatile pentru umplutura - in functie de gust)

Raporteaza reteta

Retete
de nicole
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Se taie ceapa si se caleste aproximativ 1 minut in ulei de masline. Se adauga ciupercile spalate

19 voturi    20 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se separa ouale. Se bat albusurile cu o parte din zahar, iar galbenusurile se freaca cu restul de

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu mere (torta di mele)

Prajitura cu mere (torta di mele)

Merele se curata de coaja, se taie cubulete, se adauga zeama si coaja de lamaie. Apoi se adauga zaharul

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu zmeura