autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cozonac cu nuca si faina integrala

Autor: nicole (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicole (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
aluat:, 1 kg faina integrala de grau, 500 ml lapte ecologic, 5 oua, 250 g zahar brun, aproximativ 100 ml ulei de masline, 50 g drojdie, 1 lingurita sare de mare, coaja de portocale rasa, esenta rom, , pentru umplutura:, nuca macinata, cacao, albusuri, zahar ( eu am folosit fructoza), stafide ( tinute inainte in esenta de rom), ciocolata neagra ( minim 75% cacao), (cantitatile pentru umplutura - in functie de gust)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Drojdia se sfarama si se presara peste ea 2 linguri de zahar si se pune la caldura. Se separa galbenusurile, se bat si se adauga aromele. Zaharul se dizolva in lapte cald. Peste faina se adauga drojdia si celelalte ingrediente si se framanta.
Se adauga ulei cate putin pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut. Dintr-un kg de faina ies 2 cozonaci mari.
Peste nuca se adauga cacao si zahar,apoi se amesteca cu albusurile batute si se adauga stafide.
Aluatul se imparte in doua.
- o bucata de aluat se imparte din nou in 2. O parte se intinde si se adauga compozitia cu nuca, apoi se ruleaza. Cealalta parte de aluat se intinde si se presara pe ea ciocolata data pe razatoare (mare)si stafide, apoi se ruleaza si ea. Cele 2 se impletesc si se pun in forma.
- Pentru a doua bucata se procedeaza la fel sau se intinde, se adauga umplutura si se ruleaza simplu. Apoi se pune si ea in forma.
Cozonacii se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu albus batut amestecat cu putina miere si se da la cuptor la foc potrivit. Cand se scot din cuptor se poate presara deasupra ciocolata neagra rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si faina integrala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Red velvet cake

Red velvet cake

Toata lumea imi spune:"vine sf. Valentin, ce faci bun"? Ei bine,ca sa ma "aliniez" la trend, iata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Musuroi de cartita

Musuroi de cartita

Se face un blat din oua batute cu zahar in care se adauga pe rand budinca, praful de cacao, praful

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Monica_Andrei

    Monica_Andrei (Bucatar sef):

    Multumesc pentru reteta. A iesit minunat, nici nu ma asteptam. Din cauza ca e cu faina integrala credeam ca n-o sa creasca mai deloc. Surpriza! A iesit destul de pufos (nu pot sa spun ca a iesit ca unul cu faina alba dar nici departe nu e). Singurul incovenient e ca are o culoare inchisa (gen cacao cu lapte). Am facut incercarea doar cu jumatate de cantitate pentru 1 cozonac, cu gandul ca macar de nu iese, nu stric prea multe. Eu am pus 100 gr unt in loc de 50 ml ulei si le-am pus in masina de paine la framantat cam 20 de minute. Data viitoare o sa incerc cu miere in loc de zahar.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 1 kg faina integrala de grau
  • 500 ml lapte ecologic
  • 5 oua
  • 250 g zahar brun
  • aproximativ 100 ml ulei de masline
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare de mare
  • coaja de portocale rasa
  • esenta rom
  • pentru umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • albusuri
  • zahar ( eu am folosit fructoza)
  • stafide ( tinute inainte in esenta de rom)
  • ciocolata neagra ( minim 75% cacao)
  • (cantitatile pentru umplutura - in functie de gust)

Raporteaza reteta

Retete
de nicole
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Se taie ceapa si se caleste aproximativ 1 minut in ulei de masline. Se adauga ciupercile spalate

19 voturi    20 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se separa ouale. Se bat albusurile cu o parte din zahar, iar galbenusurile se freaca cu restul de

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu mere (torta di mele)

Prajitura cu mere (torta di mele)

Merele se curata de coaja, se taie cubulete, se adauga zeama si coaja de lamaie. Apoi se adauga zaharul

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mini-tarte cu cirese