Drojdia se sfarama si se presara peste ea 2 linguri de zahar si se pune la caldura. Se separa galbenusurile, se bat si se adauga aromele. Zaharul se dizolva in lapte cald. Peste faina se adauga drojdia si celelalte ingrediente si se framanta.
Se adauga ulei cate putin pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut. Dintr-un kg de faina ies 2 cozonaci mari.
Peste nuca se adauga cacao si zahar,apoi se amesteca cu albusurile batute si se adauga stafide.
Aluatul se imparte in doua.
- o bucata de aluat se imparte din nou in 2. O parte se intinde si se adauga compozitia cu nuca, apoi se ruleaza. Cealalta parte de aluat se intinde si se presara pe ea ciocolata data pe razatoare (mare)si stafide, apoi se ruleaza si ea. Cele 2 se impletesc si se pun in forma.
- Pentru a doua bucata se procedeaza la fel sau se intinde, se adauga umplutura si se ruleaza simplu. Apoi se pune si ea in forma.
Cozonacii se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu albus batut amestecat cu putina miere si se da la cuptor la foc potrivit. Cand se scot din cuptor se poate presara deasupra ciocolata neagra rasa.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii