autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu nuca si migdale

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, * 1 kg faina, * 7 galbenusuri, * 4 albusuri, * 300 g zahar, * 250 g unt, * 2 linguri de ulei, * 500 ml lapte, * 1 lingura esenta de rom, * 50 g drojdie, * 1 lingurita rasa de sare, , , Pentru umplutura:, * 4 albusuri, * 150 g zahar pudra, * 150 g meriosare, * 50 g pudra de roscove, * nuca macinata, * migdale macinate, * esenta de rom, * zahar vanilat

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu faca cocoloase.

Cand s-a racorit destul, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, intai cu sare, apoi cu zaharul pe care il adaugam treptat. Se freaca bine pana se fac ca o crema spumoasa. Cand plamadeala este destul de crescuta se toarna peste restul de faina cernuta intr-un vas mare si tinut la cald, se amesteca adaugand galbenusurile putin lapte caldut si albusurile batute spuma.



Se pune uleiul, esenta de rom, putin cate putin unt topit, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut. Se framanta aproximativ o ora , aducand aluatul de pe margini spre mijloc. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curent aproximativ doua ore.



Intre timp pregatim umplutura:



Se bat albusurile cu zaharul pudra si cel vanilat, se adauga pudra de roscove, esenta de rom, nucile si migdalele macinate si se amesteca foarte bine. Cand aluatul a crescut suficient,se unge mana cu unt caldut,se iau bucati din el si se intind pe masa de lucru doua foi egale. Pe fiecare se pune umplutura de nuci si migdale,se presoara merisoarele, se ruleaza si se impletesc.



Se aseaza intr-o tava rotunda (forma de guguluf din silicon) unsa cu unt. Se unge cu ou, se pune deasupra miez de nuca, fulgi de migdale, si se mai lasa sa creasca tot la cald cateva minute.Se dau la cuptor la foc potivit timp de o ora. Cand este gata se lasa sa se raceasca cateva minute in forma, apoi se scoate cu grija. Se taie felii cand este rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

1 vot    1 comentariu
5h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

De facut e super simplu dupa cum o sa vedeti mai jos. Aluatul trebuie sa fie decongelat complet. Intr-un

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Loris Laura , 15 aprilie 2014

    BUONISSIMA SI E....

  • Fara foto

    Dorina Vonvulea , 15 aprilie 2014

    Bonisima

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • * 1 kg faina
  • * 7 galbenusuri
  • * 4 albusuri
  • * 300 g zahar
  • * 250 g unt
  • * 2 linguri de ulei
  • * 500 ml lapte
  • * 1 lingura esenta de rom
  • * 50 g drojdie
  • * 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura:
  • * 4 albusuri
  • * 150 g zahar pudra
  • * 150 g meriosare
  • * 50 g pudra de roscove
  • * nuca macinata
  • * migdale macinate
  • * esenta de rom
  • * zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp

7 voturi    9 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Negresa