autor:

Georgi_Georgiana

» » Prajituri

Cozonac cu Nutella

Autor: Georgi_Georgiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgi_Georgiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Ingrediente
500 g faina, 1 cutie Nutella, 300 ml lapte, 50 g unt, 2 galbenusuri, 10 g drojdie uscata, o esenta vanilie, un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pregateste o maia din drojdie cu 100 ml lapte caldut la care se adauga si un pic de faina, se amesteca si se lasa sa cresca.



Intr-un bol se mixeaza faina si maia la care se adauga untul, zaharul, galbenusurile, sarea si esenta. Treptat se adauga si laptele care trebuie sa fie caldut.



Aluatul rezultat se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.



Dupa ce a crescut se taie in patru bucati egale. Aceste bucati se intind si se taie in forma rotunda.



Prima foaie de aluat se pune intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Peste foaia de aluat se pune nutella si se acopera cu urmatoarea foaie de aluat care la randul ei se unge cu nutella, si asa pana la ultima foaie care nu se mai unge deasupra.



Cozonacului obtinut i se patreaza in mijloc un cerc de dimensiunea fundului unui pahar, iar restul aluatului se taie in 16 parti egale. Fiecare parte se rasuceste, apoi, de doua ori si se unesc la capat doua-cate-doua.



Se unge cu galbenus de ou se se tine la cuptor 20-30 de minute la 170-180 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu Nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac zebra cu nutella

Cozonac zebra cu nutella

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina

35 voturi    18 comentarii
3h 10 min
Retete de Craciun
Broscute

Broscute

Se sparg ouale se amesteca cu 1 cana zahar,apoi adaugam 1 cana uleiul si 2 cani faina,punem amoniacul

1 vot    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cutie Nutella
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 10 g drojdie uscata
  • o esenta vanilie
  • un praf sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgi_Georgiana
Tort Pascal

Tort Pascal

Se pregateste gelatina in apa caldura conform instructiunilor de timp de pe ambalaj Pentru crema

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream