autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Cozonac cu rahat si cacao

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2016

Ingrediente
Ingrediente pentru patru cozonaci:, Pentru aluat:, -2 kg.faina de grau,, -2 cuburi drojdie(2x50gr.),, -1 l.iaurt,, -8 galbenusuri,, -coaja de la o lamaie,, -8 linguri zahar,, -1 esenta de rom,, -100 ml.ulei,, -1 praf de sare,, -2 plicuri zahar vanilat Bourbon., Penru umplutura:, -1 kg.rahat,, -4 linguri zahar,, -4 linguri cacao,, Pentru uns cozonacii:, -2 oua,, -mac,, -2 linguri miere de albine.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

-Se pune pe foc mic,o cana de iaurt,peste iaurt se adauga zaharul si se amesteca usor pana cand se topeste tot zaharul.Se opreste focul si se adauga drojdia.Iaurtul nu trebuie sa fie fierbinte cand se adauga drojdia,doar caldut,la temperatura camerei si se omogenizeaza bine.
-Peste drojdia stinsa se adauga patru linguri de faina de grau,se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se odihneasca,pana isi dubleaza volumul,dupa care se toarna peste faina din vas.Se adauga coaja de lamaie,esenta,zaharul Bourbon,sare,galbenusurile si se incepe framantarea aluatului,adaugand din cand in cand iaurt,caldut la temperatura camerei.Spre final,se adauga ulei,putin cate putin si se continua framantarea,pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare,ca aluatul de paine,cu cat este mai moale cu atat cozonacii vor iesi mai pufosi.Cand aluatul este gata,se aseaza pe o pernuta,la cald si se lasa sa creasca.Este bine sa fie caldut in bucatarie si sa nu se deschida fereastra cat se pregatesc cozonacii.Cand aluatul da pe alaturi din vas,este semn ca se pot face cozonacii.
-Se pune zaharul cu cacao intr-un vas si se omogenizeaza,se taie rahatul in bucatele mici.
-Se imparte aluatul in patru bucati.Fiecare bucata se intinde foaie pe masa de lucru,se presoara peste foi amestec din cacao cu zahar,se aseaza bucatele de rahat,se ruleaza usor si se impletesc,doua cate doua,apoi se pun in tavile in care s-a pus hartie de copt.Se ung cozonacii cu ou batut,se presoara mac si sa dau la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit,pentru circa o ora.Cand sunt rumeni,este semn ca sunt gata copti,se scot tavile si se ung cozonacii cu miere de albine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o ciulama.se

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau

1 vot    0 comentarii
2h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru patru cozonaci:
  • Pentru aluat:
  • -2 kg.faina de grau,
  • -2 cuburi drojdie(2x50gr.),
  • -1 l.iaurt,
  • -8 galbenusuri,
  • -coaja de la o lamaie,
  • -8 linguri zahar,
  • -1 esenta de rom,
  • -100 ml.ulei,
  • -1 praf de sare,
  • -2 plicuri zahar vanilat Bourbon.
  • Penru umplutura:
  • -1 kg.rahat,
  • -4 linguri zahar,
  • -4 linguri cacao,
  • Pentru uns cozonacii:
  • -2 oua,
  • -mac,
  • -2 linguri miere de albine.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

189 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pasca