autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2012

Ingrediente
600 gr faina, , 150 ml lapte, , 100gr unt topit, , 25 gr drojdie, , 180 gr zahar, , 1lingurita esenta de vanilie, , 3oua+1galbenus, , 1praf sare, , 1lingura suc de lamaie, , coaja de portocala, , 300=350 gr rahat, , 100 gr ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Acestea sunt ingredientele ptr cozonac ale Cristinei Toth, eu am pregatit cozonacul dupa instructiunile ei si mi-a iesit minunat. Am schimbat numai putin umplutura. Reteta este buna mi-a iesit un cozonac minunat.
Intr-un vas pregatim faina amestecata cu praful de sare,.
Intr-o cana pregatim nmaiaua:punem 1/2 cana de lapte caldut,drojdia 1lingura de zahar si una de faina amestecam bine si lasam sa creasca 10 minute.
Se param ouale si incalzim laptele-cea mai ramas.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema adaugam sucul de lamaie coaja de lamaie si amestecam.
Turnam laptele cald peste oua cate putin pana devine o crema omogena.
Albusurile le batem spuma cu putina sare.
In castronul cu faina turnam maiaua si o amestecam cu faina dupa care adaugam crema de galbenuse si albusurile batute,adaugam esenta de vanilie/
Cat framantam aluatul topim untul si turnam in timpul framantatului pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald pana isi dubleaza volumul cel putin.
Pe o plansa unsa cu putin ulei intindem aluatul si presaram rahat bucatele si ciocolata tiata bucatele mici-.Il rulam si il asezam intr-o tava unsa putin cu ulei si lasam inca 10-15 minute sa creasca.Il ungem cu ou si zahar pudra si il coacem la 180 de grade 45 de minute.
Se poate framanta cozonacul la mixer adaugand treptat toate ingridentele si aluatul iese foarte frumos si creste minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler

Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune

13 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu pere si amaretti

Tarta cu pere si amaretti

pregatim pasta pt biscuite in robotul de bucatarie sau la mana ,amestecand faina cu untul taiat cuburi

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 100gr unt topit
  • 25 gr drojdie
  • 180 gr zahar
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 3oua+1galbenus
  • 1praf sare
  • 1lingura suc de lamaie
  • coaja de portocala
  • 300=350 gr rahat
  • 100 gr ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura zi si noapte a la Laura