autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2012

Ingrediente
600 gr faina, , 150 ml lapte, , 100gr unt topit, , 25 gr drojdie, , 180 gr zahar, , 1lingurita esenta de vanilie, , 3oua+1galbenus, , 1praf sare, , 1lingura suc de lamaie, , coaja de portocala, , 300=350 gr rahat, , 100 gr ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Acestea sunt ingredientele ptr cozonac ale Cristinei Toth, eu am pregatit cozonacul dupa instructiunile ei si mi-a iesit minunat. Am schimbat numai putin umplutura. Reteta este buna mi-a iesit un cozonac minunat.
Intr-un vas pregatim faina amestecata cu praful de sare,.
Intr-o cana pregatim nmaiaua:punem 1/2 cana de lapte caldut,drojdia 1lingura de zahar si una de faina amestecam bine si lasam sa creasca 10 minute.
Se param ouale si incalzim laptele-cea mai ramas.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema adaugam sucul de lamaie coaja de lamaie si amestecam.
Turnam laptele cald peste oua cate putin pana devine o crema omogena.
Albusurile le batem spuma cu putina sare.
In castronul cu faina turnam maiaua si o amestecam cu faina dupa care adaugam crema de galbenuse si albusurile batute,adaugam esenta de vanilie/
Cat framantam aluatul topim untul si turnam in timpul framantatului pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald pana isi dubleaza volumul cel putin.
Pe o plansa unsa cu putin ulei intindem aluatul si presaram rahat bucatele si ciocolata tiata bucatele mici-.Il rulam si il asezam intr-o tava unsa putin cu ulei si lasam inca 10-15 minute sa creasca.Il ungem cu ou si zahar pudra si il coacem la 180 de grade 45 de minute.
Se poate framanta cozonacul la mixer adaugand treptat toate ingridentele si aluatul iese foarte frumos si creste minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

1) Punem laptele la fiert impreuna cu¨: -coaja de lamiie si cea de portocala -zaharul -betisoarele

28 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 100gr unt topit
  • 25 gr drojdie
  • 180 gr zahar
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 3oua+1galbenus
  • 1praf sare
  • 1lingura suc de lamaie
  • coaja de portocala
  • 300=350 gr rahat
  • 100 gr ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Pasca cu branza