autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Cozonac cu rahat

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Pt 4 cozonaci, 2 kg faina, 8 galbenusuri de ou, 500g zahar, 500 ml lapte, 2 lingurite cu varf coaja de lamaie, esenta de vanilie, 125g drojdie proaspata, 250g unt

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1-2 polonice de lapte si cateca linguri faina si se lasa la dospit.
Se fierbe restul de lapte cu zaharul si aromele,apoi se raceste putin.
Faina se pune intr-un vas cu laptele, galbenusurile si maiaua. Se omogenizeaza, apoi se framanta foarte bine cu untul topit pana cand face bule.
Se lasa la dospit 2 ore.
Se imparte apoi in 4.Se intinde cate o foaie, se umple cu rahat si se ruleaza strans.
Se pune in forme de cozonac tapetate cu hartie de copt, si se mai lasa la dospit 1 ora.
Se coace la cuptorul incins la 180oC timp de 45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu rahat turcesc/stafide

Cozonac cu rahat turcesc/stafide

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri

3 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de Pasti
Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau

1 vot    0 comentarii
2h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Tare frumos! Foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Hmmm,ce bun trebuie sa fie...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Tare bun cozonacul tau Cristina !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      ador cozonacul,dar cu nuca:(

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Bun,bun,bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • Pt 4 cozonaci
  • 2 kg faina
  • 8 galbenusuri de ou
  • 500g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite cu varf coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 125g drojdie proaspata
  • 250g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

5 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumos! Foarte gustos!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu visine