autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Cozonac cu rahat

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Pt 4 cozonaci, 2 kg faina, 8 galbenusuri de ou, 500g zahar, 500 ml lapte, 2 lingurite cu varf coaja de lamaie, esenta de vanilie, 125g drojdie proaspata, 250g unt

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1-2 polonice de lapte si cateca linguri faina si se lasa la dospit.
Se fierbe restul de lapte cu zaharul si aromele,apoi se raceste putin.
Faina se pune intr-un vas cu laptele, galbenusurile si maiaua. Se omogenizeaza, apoi se framanta foarte bine cu untul topit pana cand face bule.
Se lasa la dospit 2 ore.
Se imparte apoi in 4.Se intinde cate o foaie, se umple cu rahat si se ruleaza strans.
Se pune in forme de cozonac tapetate cu hartie de copt, si se mai lasa la dospit 1 ora.
Se coace la cuptorul incins la 180oC timp de 45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu stafide si rahat

Cozonac cu stafide si rahat

Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte

28 voturi    14 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Tare frumos! Foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Hmmm,ce bun trebuie sa fie...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Tare bun cozonacul tau Cristina !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      ador cozonacul,dar cu nuca:(

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Bun,bun,bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • Pt 4 cozonaci
  • 2 kg faina
  • 8 galbenusuri de ou
  • 500g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite cu varf coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 125g drojdie proaspata
  • 250g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

5 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumos! Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Tarta pufoasa cu piersici caramelizate