autor:

Fara foto

» » Retete de post

Cozonac cu stafide de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Ingrediente
500 gr faina, 280 ml apa minerala, 1 plic drojdie uscata, 5 linguri ulei, 130 gr zahar, 1 lingura nuca de cocos, coaja rasa de portocala, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 150 gr stafide, 2 lingurite esenta de rom, 2 bucati rahat (optional), 1 lingura mac

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos.
Le amestecam cu o paleta de silicon.
Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam.
O sa obtinem un aluat elastic, dar usor lipicios, iar la final incorporam uleiul.
Presaram faina pe fundul bolului si lasam aluatul la dospit circa o ora, acoperit si la loc cald.
Intr-un ibric punem niste apa pana da in clocot. O dam deoparte, adaugam esenta de rom, stafidele si le lasam 10-15 minute pana se umfla apoi le scurgem bine.
Aluatul dospit il impartim in doua.
Intindem prima foaie, presaram stafide si rulam. La fel procedam si cu celalalt, doar ca eu am pus si cateva bucatele de rahat.
Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac potrivite, asezam cozonacii.
Ii lasam sa dospeasca cam 15 minute.
Am pregatit un sirop din putina apa, zahar pudra, putina esenta de vanilie. L-am pus pe foc la clocotit, apoi l-am lasat pana a devenit caldut.
Cu acest sirop ungem cozonacii si presaram mac deasupra.
Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute pana se rumenesc frumos.
Cand ii scoatem, ii ungem iar cu sirop si ii acoperim fierbinti pentru a se pastra fragezi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salată cu ciuperci și rodie

Salată cu ciuperci și rodie

Am amestecat cu grija ingredientele (ciupercile le-am taiat mai marunt, ananasul era deja taiat in

2 voturi    3 comentarii
15 min
Retete de post
Ciuperci pleurotus marinate la cuptor

Ciuperci pleurotus marinate la cuptor

Ciupercile le spalam una cate una si le scuturam de surplusul de apa. Mararul il spalam si il tocam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 19 ianuarie 2015

    Multumesc mult de tot!

  • Fara foto

    Valeria Tazlaoanu , 16 ianuarie 2015

    plac toate retetele ,, felicitari...

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 280 ml apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 130 gr zahar
  • 1 lingura nuca de cocos
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 150 gr stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 bucati rahat (optional)
  • 1 lingura mac

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Saratele de post cu masline Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale cu orez in foi de varza dulce