Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos.
Le amestecam cu o paleta de silicon.
Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam.
O sa obtinem un aluat elastic, dar usor lipicios, iar la final incorporam uleiul.
Presaram faina pe fundul bolului si lasam aluatul la dospit circa o ora, acoperit si la loc cald.
Intr-un ibric punem niste apa pana da in clocot. O dam deoparte, adaugam esenta de rom, stafidele si le lasam 10-15 minute pana se umfla apoi le scurgem bine.
Aluatul dospit il impartim in doua.
Intindem prima foaie, presaram stafide si rulam. La fel procedam si cu celalalt, doar ca eu am pus si cateva bucatele de rahat.
Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac potrivite, asezam cozonacii.
Ii lasam sa dospeasca cam 15 minute.
Am pregatit un sirop din putina apa, zahar pudra, putina esenta de vanilie. L-am pus pe foc la clocotit, apoi l-am lasat pana a devenit caldut.
Cu acest sirop ungem cozonacii si presaram mac deasupra.
Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute pana se rumenesc frumos.
Cand ii scoatem, ii ungem iar cu sirop si ii acoperim fierbinti pentru a se pastra fragezi.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii