autor:

Fara foto

» » Retete de post

Cozonac cu stafide de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Ingrediente
500 gr faina, 280 ml apa minerala, 1 plic drojdie uscata, 5 linguri ulei, 130 gr zahar, 1 lingura nuca de cocos, coaja rasa de portocala, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 150 gr stafide, 2 lingurite esenta de rom, 2 bucati rahat (optional), 1 lingura mac

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos.
Le amestecam cu o paleta de silicon.
Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam.
O sa obtinem un aluat elastic, dar usor lipicios, iar la final incorporam uleiul.
Presaram faina pe fundul bolului si lasam aluatul la dospit circa o ora, acoperit si la loc cald.
Intr-un ibric punem niste apa pana da in clocot. O dam deoparte, adaugam esenta de rom, stafidele si le lasam 10-15 minute pana se umfla apoi le scurgem bine.
Aluatul dospit il impartim in doua.
Intindem prima foaie, presaram stafide si rulam. La fel procedam si cu celalalt, doar ca eu am pus si cateva bucatele de rahat.
Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac potrivite, asezam cozonacii.
Ii lasam sa dospeasca cam 15 minute.
Am pregatit un sirop din putina apa, zahar pudra, putina esenta de vanilie. L-am pus pe foc la clocotit, apoi l-am lasat pana a devenit caldut.
Cu acest sirop ungem cozonacii si presaram mac deasupra.
Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute pana se rumenesc frumos.
Cand ii scoatem, ii ungem iar cu sirop si ii acoperim fierbinti pentru a se pastra fragezi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez

Intr-o cratita,sau orice vas avem la indemana,punem apa si punem la fiert,pentru a opari rosiile.Intre

4 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Ness cafe frappe cu bautura din soia

Ness cafe frappe cu bautura din soia

Nessul cu bautura din soia, zaharul si esenta de rom se mixeaza foarte bine intr-un shaker 30 de

1 vot    0 comentarii
15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 19 ianuarie 2015

    Multumesc mult de tot!

  • Fara foto

    Valeria Tazlaoanu , 16 ianuarie 2015

    plac toate retetele ,, felicitari...

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 280 ml apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 130 gr zahar
  • 1 lingura nuca de cocos
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 150 gr stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 bucati rahat (optional)
  • 1 lingura mac

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de post