autor:

andy andreea

» » Prajituri

Cozonac cu trei umpluturi

Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 august 2012

Ingrediente
Pt aluat:, , 30 g drojdie, 50 g zahar pudra, 2 pachete zahar vanilat, 300 g faina, 100 ml lapte, 2 galbenusuri, 30 g unt, 1 vf cutit de sare, 1 ou pentru uns, Pt umplutura de nuca:, , 20 g zahar tos, 60 g miez de nuca, 50 ml lapte, 4 lg rom, Pt umplutura de mac:, , 30 g zahar tos, 1 pachet zahar vanilat, 60 g mac macinat, 50 ml lapte, 1/2 lg scortisoara, , Pt umplutura cu branza:, 100 g branza de vaci, 1 albus, 30 g zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un loc cald.

Se cerne faina, se adauga zaharul vanilat si zaharul pudra, maiaua, galbenusurile, laptele caldut, sarea si se framanta. Se adauga untul topit si se amesteca in continuare. Se lasa sa creasca la cald 40-50 de min.

Pentru umplutura de nuca, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga nucile macinate, romul, se fierbe cateva minute si se da sa se raceasca.Branza se amesteca cu albusul si cu laptele pudra.

Pentru umplutura de mac, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga macul macinat si se fierbe, amestecand constant, 2-3 min.Se lasa sa se raceasca si se amesteca zaharul vanilat si cu scortisoara.

Se intinge aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se taie in trei, pe lung.Se aseaza pe fiecare foaie, pe mijloc umpluturile.

Se aduc marginile in interior, se lipesc bine cu degetele, si se rotesc pe planseta formand trei suluri potrivit de subtiri.Se impletesc, lasandu-se la capat circa 6 cm.

Se face din aluat o panglica si se prinde la capatul cozonacului.Se aseaza din loc in loc, din centru trei forme mici de metal umplute cu boabe de fasole apasand usor.

Se aseaza intr-o tava unsa, se lasa sa creasca 20 de min, dupa care se unge cu ou batut. Se coace in cutorul incalzit, la foc mic pt circa 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu trei umpluturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Papanasi cu dulceata de visine

Papanasi cu dulceata de visine

Intr-un boll se amesteca branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si sucul stors

33 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Pisam bine biscuitii ajuntandu-ne cu un robot de bucatarie. Adaugam untul si continuam sa mestecam.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

    DELICIOS ;SUPER COZONAC DAR FARA MAC ----CU BUDINCA DE VANILIE SI CIOCO AR FI SI MAI BUN!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2012

    Cred ca este o minunatie !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 august 2012

    Ce minunatie de cozonac ! Foarte bun !*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahar pudra
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 ou pentru uns
  • Pt umplutura de nuca:
  • 20 g zahar tos
  • 60 g miez de nuca
  • 50 ml lapte
  • 4 lg rom
  • Pt umplutura de mac:
  • 30 g zahar tos
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 60 g mac macinat
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lg scortisoara
  • Pt umplutura cu branza:
  • 100 g branza de vaci
  • 1 albus
  • 30 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de andy andreea
Cotlete cu ierburi aromate

Cotlete cu ierburi aromate

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se marunteste si verdeata si apoi si amesteca toate

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Bilute de cartofi

Bilute de cartofi

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit,

2 voturi    0 comentarii
55 min
Aperitive
Conopida a'la Austria

Conopida a'la Austria

Se curata conopida, se desface in bucatele, se lasa 15 min in apa cu sare, apoi se spala.Se acopera

5 voturi    1 comentariu
58 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o minunatie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Budinca de cozonac