autor:

andy andreea

» » Prajituri

Cozonac cu trei umpluturi

Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 august 2012

Ingrediente
Pt aluat:, , 30 g drojdie, 50 g zahar pudra, 2 pachete zahar vanilat, 300 g faina, 100 ml lapte, 2 galbenusuri, 30 g unt, 1 vf cutit de sare, 1 ou pentru uns, Pt umplutura de nuca:, , 20 g zahar tos, 60 g miez de nuca, 50 ml lapte, 4 lg rom, Pt umplutura de mac:, , 30 g zahar tos, 1 pachet zahar vanilat, 60 g mac macinat, 50 ml lapte, 1/2 lg scortisoara, , Pt umplutura cu branza:, 100 g branza de vaci, 1 albus, 30 g zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un loc cald.

Se cerne faina, se adauga zaharul vanilat si zaharul pudra, maiaua, galbenusurile, laptele caldut, sarea si se framanta. Se adauga untul topit si se amesteca in continuare. Se lasa sa creasca la cald 40-50 de min.

Pentru umplutura de nuca, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga nucile macinate, romul, se fierbe cateva minute si se da sa se raceasca.Branza se amesteca cu albusul si cu laptele pudra.

Pentru umplutura de mac, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga macul macinat si se fierbe, amestecand constant, 2-3 min.Se lasa sa se raceasca si se amesteca zaharul vanilat si cu scortisoara.

Se intinge aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se taie in trei, pe lung.Se aseaza pe fiecare foaie, pe mijloc umpluturile.

Se aduc marginile in interior, se lipesc bine cu degetele, si se rotesc pe planseta formand trei suluri potrivit de subtiri.Se impletesc, lasandu-se la capat circa 6 cm.

Se face din aluat o panglica si se prinde la capatul cozonacului.Se aseaza din loc in loc, din centru trei forme mici de metal umplute cu boabe de fasole apasand usor.

Se aseaza intr-o tava unsa, se lasa sa creasca 20 de min, dupa care se unge cu ou batut. Se coace in cutorul incalzit, la foc mic pt circa 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu trei umpluturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinte crocante cu cirese si visine

Placinte crocante cu cirese si visine

operatiune si cu visinele. 2. Pentru prepararea aluatului, amesteca faina cu untul/margarina pana

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura ,,delicioasa

Prajitura ,,delicioasa"

Se prepara blatul de nuca(acesta il folosesc si la tort)din oua mixate cu zaharul pana isi tripleaza

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

    DELICIOS ;SUPER COZONAC DAR FARA MAC ----CU BUDINCA DE VANILIE SI CIOCO AR FI SI MAI BUN!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2012

    Cred ca este o minunatie !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 august 2012

    Ce minunatie de cozonac ! Foarte bun !*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahar pudra
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 ou pentru uns
  • Pt umplutura de nuca:
  • 20 g zahar tos
  • 60 g miez de nuca
  • 50 ml lapte
  • 4 lg rom
  • Pt umplutura de mac:
  • 30 g zahar tos
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 60 g mac macinat
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lg scortisoara
  • Pt umplutura cu branza:
  • 100 g branza de vaci
  • 1 albus
  • 30 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de andy andreea
Cotlete cu ierburi aromate

Cotlete cu ierburi aromate

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se marunteste si verdeata si apoi si amesteca toate

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Bilute de cartofi

Bilute de cartofi

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit,

2 voturi    0 comentarii
55 min
Aperitive
Conopida a'la Austria

Conopida a'la Austria

Se curata conopida, se desface in bucatele, se lasa 15 min in apa cu sare, apoi se spala.Se acopera

6 voturi    1 comentariu
58 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o minunatie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE