Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un loc cald.
Se cerne faina, se adauga zaharul vanilat si zaharul pudra, maiaua, galbenusurile, laptele caldut, sarea si se framanta. Se adauga untul topit si se amesteca in continuare. Se lasa sa creasca la cald 40-50 de min.
Pentru umplutura de nuca, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga nucile macinate, romul, se fierbe cateva minute si se da sa se raceasca.Branza se amesteca cu albusul si cu laptele pudra.
Pentru umplutura de mac, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga macul macinat si se fierbe, amestecand constant, 2-3 min.Se lasa sa se raceasca si se amesteca zaharul vanilat si cu scortisoara.
Se intinge aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se taie in trei, pe lung.Se aseaza pe fiecare foaie, pe mijloc umpluturile.
Se aduc marginile in interior, se lipesc bine cu degetele, si se rotesc pe planseta formand trei suluri potrivit de subtiri.Se impletesc, lasandu-se la capat circa 6 cm.
Se face din aluat o panglica si se prinde la capatul cozonacului.Se aseaza din loc in loc, din centru trei forme mici de metal umplute cu boabe de fasole apasand usor.
Se aseaza intr-o tava unsa, se lasa sa creasca 20 de min, dupa care se unge cu ou batut. Se coace in cutorul incalzit, la foc mic pt circa 1 ora.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii