Se face maiaua din 3 linguri faina ,drojdie,1lingurita zahar un pahar apa.seamesteca bine ingredientele.Selasa sa se odihneasca
Intre timp framantam faina cu apa calda cu zaharul cu uleiul, sarea zeama de la lamai si portocala si cu coaja lor.Adaugam maiaua si jumatate din rom
lasam sa creasca la temperatura camerei
Intre timp intr un castron adaugam macul cu zaharul si romul si punem apa calda cat sa devina ca o smantana groasa.Lasam sa se umfle
Lasam sa dospeasca aluatul cel putin 4 ore
Cand e gata il separam in doua si il intindem cu facaletul
Deasupra intindem macul si rulam
Punem cozonacii in tavi inalte si lasam dsa mai creasca inca 15 min.Deasupra presaram cu zahar tos si dam la cuptor ,care e deja incins.Coacem la th 6(220).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii