Ingrediente
1 kg de faina ,, 500 ml apa, 150g zahar, 150ml ulei, 2 lamai, 1 portocala, 1 sticluta rom, 1 lingurita sare, 65g drojdie, , 200g mac, 100g zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
11 voturi
Mod de preparare
Intre timp framantam faina cu apa calda cu zaharul cu uleiul, sarea zeama de la lamai si portocala si cu coaja lor.Adaugam maiaua si jumatate din rom
lasam sa creasca la temperatura camerei
Intre timp intr un castron adaugam macul cu zaharul si romul si punem apa calda cat sa devina ca o smantana groasa.Lasam sa se umfle
Lasam sa dospeasca aluatul cel putin 4 ore
Cand e gata il separam in doua si il intindem cu facaletul
Deasupra intindem macul si rulam
Punem cozonacii in tavi inalte si lasam dsa mai creasca inca 15 min.Deasupra presaram cu zahar tos si dam la cuptor ,care e deja incins.Coacem la th 6(220).
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012
Foarte bun, ador deserturile cu mac.
mimi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010
O varianta buna pt cei care doresc sa manance o felie de cozonac si in post....
Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010
Super bun ! *****
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010
Preferatul meu, ce yummy aratã!!!