Cozonac fara framantare

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Cozonac fara framantare

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 14 gr drojdie uscata
  • 110 gr unt
  • 330 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 350 gr nuca macinata
  • 4-5 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 2 albusuri
  • 5-6 linguri lapte fierbinte
  • 2 lingurite esenta rom
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina.

Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 15 minute la loc cald si ferit de curent.

Adaugam ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie, amestecam cu o lingura.

Punem praful de sare, untul topit, laptele caldut si amestecam cu mana pana sunt incorporate ingredientele.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Muca macinata o amestecam cu laptele fierbinte, cacaoa, zaharul si esenta de rom.

Albusurile le batem spuma si le incorporam usor in nuca, cu ajutorul unei palete.

Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in patru.

Luam doua bucati, intindem doua foi dreptunghiulare, potrivit de subtiri, punem pe fiecare umplutura si o intindem

Rulam ambele bucati, apoi le impletim. Cozonacul obtinut, il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu celalalt cozonac.

Ii lasam sa creasca cam 20 de minute, apoi batem oul spuma si un un pensonas ungem cozonacii.

Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumnesc frumos. Cam 40-45 de minute dureaza.

Cand sunt gata, ii scoatem si ii ungem cu un sirop pregatit din apa, miere si putin ulei.

Ii acoperim fierbinti cu un prosop cat mai gros si ii lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise