Cozonac glazurat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Cozonac glazurat

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smatana
  • 20 gr drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut
  • 2 ling. lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru umplutura
  • 250 gr crema de branza
  • 150 gr merenda /nuttela
  • 2 linguri coniac
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura
  • 150 gr ciocolata neagra de menaj
  • 50 gr ciocolata alba de menaj

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam aluatul pana ce devine elastic. Il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Pregatim umplutura

Merenda/nuttela trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam crema de branza, merenda/nuttela si coniac pana se omogenizeaza. Adaugam scortisoara. Intindem foaie si adaugam umplutura (eu l-am facut impletit).

Rulezi si pui cozonacul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. II lasam sa mai creasca 15 minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 45 de minute (dar incercati sa vedeti daca s-a copt).

Il lasam sa se raceasca in tava si numai dupa ce este complet racit il acoperi cu ciocolata neagra topita la bain mari. Peste ciocolata neagra facem cateva decoruri cu ciocalata alba. Este foarte bun.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure