Ingrediente
1/2 kg faina, 150 g unt, 1 galbenus, 4 linguri smatana, 20 gr drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut, 2 ling. lapte, 2 pliculete zahar vanilat, Pentru umplutura, 250 gr crema de branza, 150 gr merenda /nuttela, 2 linguri coniac, 1/2 lingurita scortisoara, Pentru glazura, 150 gr ciocolata neagra de menaj, 50 gr ciocolata alba de menaj
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
Pregatim umplutura
Merenda/nuttela trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam crema de branza, merenda/nuttela si coniac pana se omogenizeaza. Adaugam scortisoara. Intindem foaie si adaugam umplutura (eu l-am facut impletit).
Rulezi si pui cozonacul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. II lasam sa mai creasca 15 minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 45 de minute (dar incercati sa vedeti daca s-a copt).
Il lasam sa se raceasca in tava si numai dupa ce este complet racit il acoperi cu ciocolata neagra topita la bain mari. Peste ciocolata neagra facem cateva decoruri cu ciocalata alba. Este foarte bun.