autor:

strumfii bucatari

» » Dulciuri diverse

Cozonac glazurat

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2016

Ingrediente
1/2 kg faina, 150 g unt, 1 galbenus, 4 linguri smatana, 20 gr drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut, 2 ling. lapte, 2 pliculete zahar vanilat, Pentru umplutura, 250 gr crema de branza, 150 gr merenda /nuttela, 2 linguri coniac, 1/2 lingurita scortisoara, Pentru glazura, 150 gr ciocolata neagra de menaj, 50 gr ciocolata alba de menaj

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam aluatul pana ce devine elastic. Il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Pregatim umplutura

Merenda/nuttela trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam crema de branza, merenda/nuttela si coniac pana se omogenizeaza. Adaugam scortisoara. Intindem foaie si adaugam umplutura (eu l-am facut impletit).

Rulezi si pui cozonacul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. II lasam sa mai creasca 15 minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 45 de minute (dar incercati sa vedeti daca s-a copt).

Il lasam sa se raceasca in tava si numai dupa ce este complet racit il acoperi cu ciocolata neagra topita la bain mari. Peste ciocolata neagra facem cateva decoruri cu ciocalata alba. Este foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac glazurat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, galbenusurile,

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smatana
  • 20 gr drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut
  • 2 ling. lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru umplutura
  • 250 gr crema de branza
  • 150 gr merenda /nuttela
  • 2 linguri coniac
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura
  • 150 gr ciocolata neagra de menaj
  • 50 gr ciocolata alba de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema pasticcera