autor:

Epure Mariana

» » Prajituri

cozonac iepuras

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente, , 400 g faina alba de prajituri, 25 g drojdie proaspata, 3 linguri cu lapte, 4 oua, 175 g unt/margarina Rama Maestro, zahar vanilinat, 1 esenta rom, 50 g migdale, alune si nuci, 1 ou pentru uns prajitura pe deasupra, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina alba intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune un praf de sare si 2 linguri cu zahar tos;

Separat se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut apoi se toarna si aceasta in gaura pregatita in faina;

Se adauga 175 g unt/margarina moale si se framanta totul bine cu mana, la urma se adauga esenta de rom. Aluatul trebuie sa fie moale.
Se presara apoi alune,nuci si migdale coapte si tocate marunt si se framanta , formand apoi iepurasul din gogoloaie separate.Doua alngite vor fi urechile, un mic gogogloi pt.nasuc, ale 2 pt.ochisori, si 2 mai maricele pt.partea de sub nasuc, si cel mai mare capul.Se aseaza totul ca in fotografie .
Se pune aluatul in tava si se lasa sa creasca la loc cald si ferit de curent.

Se unge deasupra cu ou si se pune la cuptor, la foc iute cca.45 minute apoi 15 minute la foc mai mic pana ce se rumeneste frumos.Deasupra puteti presara zahar vanilinat amestecat cu putina scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac iepuras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere si gem de prune

Tarta cu mere si gem de prune

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Prajituri
Chocolate cookies

Chocolate cookies

Mai intai incazim cuptorul la 175 grade C,pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra

12 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercat !

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 400 g faina alba de prajituri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri cu lapte
  • 4 oua
  • 175 g unt/margarina Rama Maestro
  • zahar vanilinat
  • 1 esenta rom
  • 50 g migdale
  • alune si nuci
  • 1 ou pentru uns prajitura pe deasupra
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu prune si visine.