autor:

Epure Mariana

» » Prajituri

cozonac iepuras

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente, , 400 g faina alba de prajituri, 25 g drojdie proaspata, 3 linguri cu lapte, 4 oua, 175 g unt/margarina Rama Maestro, zahar vanilinat, 1 esenta rom, 50 g migdale, alune si nuci, 1 ou pentru uns prajitura pe deasupra, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina alba intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune un praf de sare si 2 linguri cu zahar tos;

Separat se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut apoi se toarna si aceasta in gaura pregatita in faina;

Se adauga 175 g unt/margarina moale si se framanta totul bine cu mana, la urma se adauga esenta de rom. Aluatul trebuie sa fie moale.
Se presara apoi alune,nuci si migdale coapte si tocate marunt si se framanta , formand apoi iepurasul din gogoloaie separate.Doua alngite vor fi urechile, un mic gogogloi pt.nasuc, ale 2 pt.ochisori, si 2 mai maricele pt.partea de sub nasuc, si cel mai mare capul.Se aseaza totul ca in fotografie .
Se pune aluatul in tava si se lasa sa creasca la loc cald si ferit de curent.

Se unge deasupra cu ou si se pune la cuptor, la foc iute cca.45 minute apoi 15 minute la foc mai mic pana ce se rumeneste frumos.Deasupra puteti presara zahar vanilinat amestecat cu putina scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac iepuras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Chinezoaica

Chinezoaica

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil

52 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercat !

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 400 g faina alba de prajituri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri cu lapte
  • 4 oua
  • 175 g unt/margarina Rama Maestro
  • zahar vanilinat
  • 1 esenta rom
  • 50 g migdale
  • alune si nuci
  • 1 ou pentru uns prajitura pe deasupra
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercat !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pajitura cu dovleac si mere