Se pune faina alba intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune un praf de sare si 2 linguri cu zahar tos;
Separat se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut apoi se toarna si aceasta in gaura pregatita in faina;
Se adauga 175 g unt/margarina moale si se framanta totul bine cu mana, la urma se adauga esenta de rom. Aluatul trebuie sa fie moale.
Se presara apoi alune,nuci si migdale coapte si tocate marunt si se framanta , formand apoi iepurasul din gogoloaie separate.Doua alngite vor fi urechile, un mic gogogloi pt.nasuc, ale 2 pt.ochisori, si 2 mai maricele pt.partea de sub nasuc, si cel mai mare capul.Se aseaza totul ca in fotografie .
Se pune aluatul in tava si se lasa sa creasca la loc cald si ferit de curent.
Se unge deasupra cu ou si se pune la cuptor, la foc iute cca.45 minute apoi 15 minute la foc mai mic pana ce se rumeneste frumos.Deasupra puteti presara zahar vanilinat amestecat cu putina scortisoara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii