cozonac iepuras

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
cozonac iepuras

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 400 g faina alba de prajituri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri cu lapte
  • 4 oua
  • 175 g unt/margarina Rama Maestro
  • zahar vanilinat
  • 1 esenta rom
  • 50 g migdale, alune si nuci
  • 1 ou pentru uns prajitura pe deasupra
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se pune faina alba intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune un praf de sare si 2 linguri cu zahar tos;

Separat se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut apoi se toarna si aceasta in gaura pregatita in faina;

Se adauga 175 g unt/margarina moale si se framanta totul bine cu mana, la urma se adauga esenta de rom. Aluatul trebuie sa fie moale.

Se presara apoi alune,nuci si migdale coapte si tocate marunt si se framanta , formand apoi iepurasul din gogoloaie separate.Doua alngite vor fi urechile, un mic gogogloi pt.nasuc, ale 2 pt.ochisori, si 2 mai maricele pt.partea de sub nasuc, si cel mai mare capul.Se aseaza totul ca in fotografie .

Se pune aluatul in tava si se lasa sa creasca la loc cald si ferit de curent.

Se unge deasupra cu ou si se pune la cuptor, la foc iute cca.45 minute apoi 15 minute la foc mai mic pana ce se rumeneste frumos.Deasupra puteti presara zahar vanilinat amestecat cu putina scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise