autor:

Fara foto

» » Prajituri

COZONAC KUGELHUPF

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
300 g unt, 10 oua, 10 linguri faina, 8 linguri lapte, 4 linguri zahar, 20 g drojdie, 1 ligurita coaja rasa de lamaie, 100 g stafide albe fara samburi in amestec cu stafide negre, 2 lingurite zahar praf, 1 lingura migdale sfaramate/ alune de padure, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Frecati 250 g unt, pana se face spuma. Adaugati pe rand si 10 galbenusuri, 10 linguri de faina cernuta si 8 linguri de lapte caldut in care s-au pus 4 linguri de zahar. Adaugati un praf de sare, 20 g drojdie muiata cu putin lapte caldut, putin coaja rasa de lamaie, 100g stafide albe fara samburi, amestecate cu stafide negre, si, la sfarsit, albusurile batute spuma.
Faceti din toate acestea un aluat pe care il impartiti in doua forme inalte, unse cu unt si tapetate cu migdale zrobite. Lasati cozonacii sa creasca la loc cald si ferit de curent. Coaceti-i la foc potrivit in cuptorul incalzit inainte. Tineti-i la copt o ora, spre final micsorand focul. Scoateti cozonacii din forme si pudrati-i cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC KUGELHUPF" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Ar fi fost bine daca ati si postat si o poza.Migdalele dau un gust deosebit oricaror prajituri.Am sa atasez si eu o poza cu cozonacul meu, in care am adaugat nuca, stafide, cacao si mac.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g unt
  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 8 linguri lapte
  • 4 linguri zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 ligurita coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide albe fara samburi in amestec cu stafide negre
  • 2 lingurite zahar praf
  • 1 lingura migdale sfaramate/ alune de padure
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Ar fi fost bine daca ati si postat si o poza.Migdalele dau un gust deosebit oricaror prajituri.Am sa atasez si eu o poza cu cozonacul meu, in care am adaugat nuca, stafide, cacao si mac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Turceasca