Frecati 250 g unt, pana se face spuma. Adaugati pe rand si 10 galbenusuri, 10 linguri de faina cernuta si 8 linguri de lapte caldut in care s-au pus 4 linguri de zahar. Adaugati un praf de sare, 20 g drojdie muiata cu putin lapte caldut, putin coaja rasa de lamaie, 100g stafide albe fara samburi, amestecate cu stafide negre, si, la sfarsit, albusurile batute spuma.
Faceti din toate acestea un aluat pe care il impartiti in doua forme inalte, unse cu unt si tapetate cu migdale zrobite. Lasati cozonacii sa creasca la loc cald si ferit de curent. Coaceti-i la foc potrivit in cuptorul incalzit inainte. Tineti-i la copt o ora, spre final micsorand focul. Scoateti cozonacii din forme si pudrati-i cu zahar praf.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii