COZONAC KUGELHUPF

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g unt
  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 8 linguri lapte
  • 4 linguri zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 ligurita coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide albe fara samburi in amestec cu stafide negre
  • 2 lingurite zahar praf
  • 1 lingura migdale sfaramate/ alune de padure
  • sare

Mod de preparare

Frecati 250 g unt, pana se face spuma. Adaugati pe rand si 10 galbenusuri, 10 linguri de faina cernuta si 8 linguri de lapte caldut in care s-au pus 4 linguri de zahar. Adaugati un praf de sare, 20 g drojdie muiata cu putin lapte caldut, putin coaja rasa de lamaie, 100g stafide albe fara samburi, amestecate cu stafide negre, si, la sfarsit, albusurile batute spuma.

Faceti din toate acestea un aluat pe care il impartiti in doua forme inalte, unse cu unt si tapetate cu migdale zrobite. Lasati cozonacii sa creasca la loc cald si ferit de curent. Coaceti-i la foc potrivit in cuptorul incalzit inainte. Tineti-i la copt o ora, spre final micsorand focul. Scoateti cozonacii din forme si pudrati-i cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise