Cozonac la tava cu visine si crema

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/2 cub drojdie,
  • 100 ml lapte,
  • 250 g faina,
  • un praf de sare,
  • 50 g unt moale,
  • 1 ou,
  • 50 g zahar.
  •  
  • Umplutura:
  • 6 galbenuse,
  • 250 g zahar,
  • 500 g mascarpone,
  • 1 kg brinza de vaci,
  • 1 plic budinca de vanilie praf,
  • albusele + 125 g zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 kg visine.

Mod de preparare

Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min. intr-un loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie.

Galbenusele se amesteca cu zaharul si mascarpone. Se incorporeaza usor brinza dulce de vaci si budinca praf. Albusele se bat spuma tare cu 125 g zahar si se amesteca cu masa de galbenuse. 1/3 din acesta crema se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Aluatul se pune in tava in strat subtire. Se toarna crema de cacao.

Crema alba se amesteca cu visinele si se toarna deasupra. Se coace 70 min la foc potrivit.

Se serveste rece taiata patrate.

Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor