autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cozonac la tava cu visine si crema

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
, Aluat:, , 1/2 cub drojdie, , , 100 ml lapte, , , 250 g faina, , , un praf de sare, , , 50 g unt moale, , , 1 ou, , , 50 g zahar., ,  , , Umplutura:, , 6 galbenuse, , , 250 g zahar, , , 500 g mascarpone, , , 1 kg brinza de vaci, , , 1 plic budinca de vanilie praf, , , albusele + 125 g zahar, , , 2 linguri cacao, , , 1 kg visine.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

13 voturi

Mod de preparare


Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min. intr-un loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie.



Galbenusele se amesteca cu zaharul si mascarpone. Se incorporeaza usor brinza dulce de vaci si budinca praf. Albusele se bat spuma tare cu 125 g zahar si se amesteca cu masa de galbenuse. 1/3 din acesta crema se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Aluatul se pune in tava in strat subtire. Se toarna crema de cacao.



Crema alba se amesteca cu visinele si se toarna deasupra. Se coace 70 min la foc potrivit.



Se serveste rece taiata patrate.



Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la tava cu visine si crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Cred ca este tare gustos...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Foarte interesante combinatiile folosite...

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

13 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/2 cub drojdie
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 50 g unt moale
  • 1 ou
  • 50 g zahar.
  •  
  • Umplutura:
  • 6 galbenuse
  • 250 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 1 kg brinza de vaci
  • 1 plic budinca de vanilie praf
  • albusele + 125 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 kg visine.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
clatite cu dulceata de capsuni