autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cozonac (pască) cu brânză de vaci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Aluatul:, * 600 g făină,, * 30 g drojdie,, * 3-4 ouă,, * 200 g zahăr,, * 100 g unt,, * 60 ml ulei,, * 1 pahar lapte,, * 1 pahar praf de sare., , Umplutura:, * 800 g brânză de vaci,, * 200 g zahăr,, * 1 lingură făină,, * 3-4 ouă,, * 1 lingură griş,, * 100 g stafide,, * coajă de lămâie rasă,, * zahăr vanilat,, * sare,, * 50 g unt,, * 100 g smântână groasă.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul se prepară la fel ca cel pentru cozonaci. Din el se întinde pe planşeta unsă cu ulei o foaie groasă de 1 cm şi de mărimea fundului formei în care se va coace. (Din aluat se opreşte o bucată pentru un şnur.) Se ia o formă rotundă din cele mai mari, se unge cu unt, se presară cu pesmet alb fin, şi se aşează foaia de aluat pe fundul formei. Apoi se mai ia o bucată de aluat, se pune pe planşetă şi se întinde în formă cilindrică de grosimea unui creion. Aceasta se pune în două, se răsuceşte ca un şnur, se aşează pe foaia de aluat de jur-împrejurul ei ca un fel de bordură lipită de pereţii formei şi se lasă să crească acoperită cu un şervet şi ţinută la un loc călduţ.

Brânza, scursă bine de zer, se dă prin sită, se amestecă, adăugând pe rând gălbenuşurile, untul topit, smântâna, zahărul, sarea, coaja de lămâie rasă şi o parte din stafidele spălate. Se amestecă, şi, la urmă, se adaugă albuşurile bătute spumă, făina, grişul, se amestecă din nou şi se pune în tava căptuşită cu aluat, întinzând-o uniform. Se presară deasupra restul de stafide şi se unge cu ou. Deasupra umpluturii se poate aranja, din aluat, un grilaj. Se introduce în cuptorul cu foc moderat, să se rumenească bine, fără să se ardă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac (pască) cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu urda

Placinta cu urda

Urda se amesteca bine cu 200 gr zahar,1 ou batut,un varf de sare,stafide,faina si coaja de lamaie

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Biscuiti,,banane

Biscuiti,,banane"

Se bat bine ouale cu zaharul si uleiul,se adauga si iaurtul,lingura de coaja rasa de lamaie apoi

14 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Bernard , 24 martie 2015

    cam asa faceam si eu pe vremuri

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    O sa incerc si euaceasta reteta .

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • * 600 g făină,
  • * 30 g drojdie,
  • * 3-4 ouă,
  • * 200 g zahăr,
  • * 100 g unt,
  • * 60 ml ulei,
  • * 1 pahar lapte,
  • * 1 pahar praf de sare.
  • Umplutura:
  • * 800 g brânză de vaci,
  • * 200 g zahăr,
  • * 1 lingură făină,
  • * 3-4 ouă,
  • * 1 lingură griş,
  • * 100 g stafide,
  • * coajă de lămâie rasă,
  • * zahăr vanilat,
  • * sare,
  • * 50 g unt,
  • * 100 g smântână groasă.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O sa incerc si euaceasta reteta .

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu zahar ars