autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cozonac (pască) cu brânză de vaci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Aluatul:, * 600 g făină,, * 30 g drojdie,, * 3-4 ouă,, * 200 g zahăr,, * 100 g unt,, * 60 ml ulei,, * 1 pahar lapte,, * 1 pahar praf de sare., , Umplutura:, * 800 g brânză de vaci,, * 200 g zahăr,, * 1 lingură făină,, * 3-4 ouă,, * 1 lingură griş,, * 100 g stafide,, * coajă de lămâie rasă,, * zahăr vanilat,, * sare,, * 50 g unt,, * 100 g smântână groasă.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul se prepară la fel ca cel pentru cozonaci. Din el se întinde pe planşeta unsă cu ulei o foaie groasă de 1 cm şi de mărimea fundului formei în care se va coace. (Din aluat se opreşte o bucată pentru un şnur.) Se ia o formă rotundă din cele mai mari, se unge cu unt, se presară cu pesmet alb fin, şi se aşează foaia de aluat pe fundul formei. Apoi se mai ia o bucată de aluat, se pune pe planşetă şi se întinde în formă cilindrică de grosimea unui creion. Aceasta se pune în două, se răsuceşte ca un şnur, se aşează pe foaia de aluat de jur-împrejurul ei ca un fel de bordură lipită de pereţii formei şi se lasă să crească acoperită cu un şervet şi ţinută la un loc călduţ.

Brânza, scursă bine de zer, se dă prin sită, se amestecă, adăugând pe rând gălbenuşurile, untul topit, smântâna, zahărul, sarea, coaja de lămâie rasă şi o parte din stafidele spălate. Se amestecă, şi, la urmă, se adaugă albuşurile bătute spumă, făina, grişul, se amestecă din nou şi se pune în tava căptuşită cu aluat, întinzând-o uniform. Se presară deasupra restul de stafide şi se unge cu ou. Deasupra umpluturii se poate aranja, din aluat, un grilaj. Se introduce în cuptorul cu foc moderat, să se rumenească bine, fără să se ardă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac (pască) cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Aluatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cocos

Prajitura cu cocos

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade. In oala mixerului se pun ouale si se bat bine, se adauga

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Bernard , 24 martie 2015

    cam asa faceam si eu pe vremuri

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    O sa incerc si euaceasta reteta .

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • * 600 g făină,
  • * 30 g drojdie,
  • * 3-4 ouă,
  • * 200 g zahăr,
  • * 100 g unt,
  • * 60 ml ulei,
  • * 1 pahar lapte,
  • * 1 pahar praf de sare.
  • Umplutura:
  • * 800 g brânză de vaci,
  • * 200 g zahăr,
  • * 1 lingură făină,
  • * 3-4 ouă,
  • * 1 lingură griş,
  • * 100 g stafide,
  • * coajă de lămâie rasă,
  • * zahăr vanilat,
  • * sare,
  • * 50 g unt,
  • * 100 g smântână groasă.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O sa incerc si euaceasta reteta .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta