Cozonac pufos

Reteta de cozonac pufos. Cozonac pufos reteta simpla. Cum faci cozonac pufos de casa. Retete de cozonaci.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac pufos

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 7 linguri ulei
  • 50 g drojdie
  • coaja de lamaie rasa
  • Umplutura:
  • nuca macinata
  • stafide
  • cacao
  • rahat
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Reteta de cozonac pufos este una simpla, pe care, cu putina atentie, o poate face orice gospodina incepatoare.

Se incalzeste putin laptele si se dizolva zaharul in el. Se adauga si coaja de lamaie.

Separat, se amesteca drojdia cu o parte din lapte si putina faina. Aceasta (se numeste maia) se lasa 10 minute sa creasca.

Se separa galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu putina sare pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut maiaua, se amesteca cu restul de faina, restul de lapte, galbenusurile si albusurile.

Atentie, laptele trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte, altfel compozitia nu va creste cum trebuie.

Compozitia se framanta bine.

Se adauga treptat cele 7 linguri de ulei, incalzit putin in prealabil.

Se continua framantarea pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se lasa acoperit la crescut 1-2 ore, la loc caldut si uscat.

Dupa ce a crescut bine, se mai framanta putin si se imparte in 2 parti egale.

Fiecare dintre cele 2 jumatati se inparte in alte 2 parti, care se intind in foi de grosime potrivita.

Se presara cu nuca, cacao, stafide, rahat (si orice se mai doreste ca umplutura) si se ruleaza stramt.

Se impletesc cate 2. Astfel vor iesi 2 cozonaci.

Se aseaza in 2 tavi unse si tapetate cu hartie de copt.

Se mai lasa o ora la crescut.

Se ung bine cu ou batut si se presara cu zahar vanilat.

Se introduc in cuptorul bine incins, la foc mediu, timp de 45 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise