Reteta de cozonac pufos. Cozonac pufos reteta simpla. Cum faci cozonac pufos de casa. Retete de cozonaci.
Reteta de cozonac pufos este una simpla, pe care, cu putina atentie, o poate face orice gospodina incepatoare.
Se incalzeste putin laptele si se dizolva zaharul in el. Se adauga si coaja de lamaie.
Separat, se amesteca drojdia cu o parte din lapte si putina faina. Aceasta (se numeste maia) se lasa 10 minute sa creasca.
Se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu putina sare pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut maiaua, se amesteca cu restul de faina, restul de lapte, galbenusurile si albusurile.
Atentie, laptele trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte, altfel compozitia nu va creste cum trebuie.
Compozitia se framanta bine.
Se adauga treptat cele 7 linguri de ulei, incalzit putin in prealabil.
Se continua framantarea pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.
Se lasa acoperit la crescut 1-2 ore, la loc caldut si uscat.
Dupa ce a crescut bine, se mai framanta putin si se imparte in 2 parti egale.
Fiecare dintre cele 2 jumatati se inparte in alte 2 parti, care se intind in foi de grosime potrivita.
Se presara cu nuca, cacao, stafide, rahat (si orice se mai doreste ca umplutura) si se ruleaza stramt.
Se impletesc cate 2. Astfel vor iesi 2 cozonaci.
Se aseaza in 2 tavi unse si tapetate cu hartie de copt.
Se mai lasa o ora la crescut.
Se ung bine cu ou batut si se presara cu zahar vanilat.
Se introduc in cuptorul bine incins, la foc mediu, timp de 45 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii