autor:

Alexandrina

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cozonac Rosenkranz

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
400 g de faina 2 oua intregi arome (zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom) un praf de sare un pahar mic cu lapte (cca.110 ml) 25 g de drojdie 3 linguri de zahar pentru lapte 130 g de unt 6 linguri de zahar pentru untnuca tocata, dupa preferinta 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel.

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

sursa: http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html

Pentru inceput am caramelizat zaharul (cele 10-12 linguri) si am tapetat fundul si peretii unei cratite.
Am pus intr-un castron faina cernuta, sarea, ouale si aromele.
Am amestecat un pic.
Separat am dizolvat drojdia in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar; fara sa las la dospit am turnat amestecul peste faina cu oua si arome. Am turnat incet, cate putin si am amestecat totul.
Am framantat aluatul cca 10-15 minute, pe blatul de lucru, usor infainat.
Am intins aluatul intr-o foaie cat am putut de dreptunghiulara, pe care am uns-o cu untul amestecat cu zahar.
Am presarat nuca macinata, din belsug si am presat usor cu mana, ca sa adere la stratul de unt.
Am rulat foaia; ruloul obtinut l-am taiat in 7 bucati.
Bucatile le-am asezat in picioare in cratita tapetata cu caramel (lasati spatiu intre ele sa aiba loc de crescut).
Am lasat la crescut cam o ora. La loc caldut.
Am dat la cuptor, la 180 grade Celsius, cam 35-40 minute.
Se scoate din cuptor si se rastoarna cozonacul pe un platou, asa fierbinte, sa poata iesi usor din cratita.
Timpul de preparare include si timpul de dospire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite. Amestecam

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine):

    Un cozonac delicios care se face usor si simplu. L-am facut de mai multe ori si am adaugat in plus cacao, migdale sau stafide.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Sper sa-ti placa Narcisa! Oricum, e foarte usor de facut. Multumesc tuturor pentru aprecieri!

  • narcisa costea

    narcisa costea (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    imi place mult cum arata! trebuie sa-l incerc si eu.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Imi place foarte mult acest,,model''.Sigur am sa-l incerc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Hmmm,ce pofta mi s-a facut!!!Arata super bine!!!

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      L-am facut si eu, unul cu nuca si unul cu branza dulce si stafide, pentru ca am dublat ingredientele. Au iesit excelent!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Si o sectiune.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Va multumesc! Adaug poze noi, sambata am repetat reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      De cate ori trec si il vad las comentarii,superb arata,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte frumos, Alexandrina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 400 g de faina 2 oua intregi arome (zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom) un praf de sare un pahar mic cu lapte (cca.110 ml) 25 g de drojdie 3 linguri de zahar pentru lapte 130 g de unt 6 linguri de zahar pentru untnuca tocata
  • dupa preferinta 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Sper sa-ti placa Narcisa! Oricum, e foarte usor de facut. Multumesc tuturor pentru aprecieri!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Snikers