sursa: http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html
Pentru inceput am caramelizat zaharul (cele 10-12 linguri) si am tapetat fundul si peretii unei cratite.
Am pus intr-un castron faina cernuta, sarea, ouale si aromele.
Am amestecat un pic.
Separat am dizolvat drojdia in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar; fara sa las la dospit am turnat amestecul peste faina cu oua si arome. Am turnat incet, cate putin si am amestecat totul.
Am framantat aluatul cca 10-15 minute, pe blatul de lucru, usor infainat.
Am intins aluatul intr-o foaie cat am putut de dreptunghiulara, pe care am uns-o cu untul amestecat cu zahar.
Am presarat nuca macinata, din belsug si am presat usor cu mana, ca sa adere la stratul de unt.
Am rulat foaia; ruloul obtinut l-am taiat in 7 bucati.
Bucatile le-am asezat in picioare in cratita tapetata cu caramel (lasati spatiu intre ele sa aiba loc de crescut).
Am lasat la crescut cam o ora. La loc caldut.
Am dat la cuptor, la 180 grade Celsius, cam 35-40 minute.
Se scoate din cuptor si se rastoarna cozonacul pe un platou, asa fierbinte, sa poata iesi usor din cratita.
Timpul de preparare include si timpul de dospire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii