autor:

doru simona

» » Prajituri

Cozonac Rosenkranz

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Ingrediente
o reteta luata de pe blogul gabrielei cara, o minunatie de cozonacel, * 400gr faina, * 2oua, * arome(vanilie, rom, coaja rasa de portocale si lamaie), * 110 ml lapte, * 1 cub drojdie uscata, * 3 linguri zahar pt lapte (eu am pus 4), * 130gr unt sau margarina, * 6 linguri zahar pt unt/margarina, * 10-12 linguri zahar pt caramel(voi folosi doar vreo 8 linguri rase data viitoare pt ca iese prea mult caramel), * nuca tocata (cantitatea dupa preferinta, eu am folosit cam 300 gr)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.

trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele. Separat drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. FAra sa se lase la dospit incepem framantarea turnand incet peset faina amestecul de lapte cu drojdie si farmantam cca 10 min. Se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime si se unge cu untul/margarina RAMA amestecata in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca pe toata suprafata , se preseaza usor apoi rulam si taiem in 6-7 bucati. Se pun in picioare in cratita tapetata cu zahar caramel si lasam la crescut la loc cald vreo ora. Apoi la cuptor cu ea , in cuptorul preincalzit bineinteles. Coacem la foc potrivit cam o ora , acum depinde si de cuptorul fiecaruia. cand e gata copt rasturnam indata pe un platou ca daca lasam sa se raceasca nu il mai putem scoate din cratita din cauza caramelului care se va intari.

merita incercat, eu sigur il voi face si de sarbatori!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite. Amestecam

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tina Gheorghe , 02 ianuarie 2014

    mi piace

  • Fara foto

    Geta Popescu , 28 octombrie 2013

    mi piace

  • Fara foto

    Ruxy Vulcan , 14 octombrie 2013

    mi piace

    • Fara foto

      Eugenia Adam , 14 octombrie 2013

      Minunat. Sigur il voi face in curand!

    • Fara foto

      Ilie Dina , 14 octombrie 2013

      multumesc,arata exceptional si-l voi incerca de sarbatori daca Domnul ma va ajuta!

    • Fara foto

      Maria Achim , 13 octombrie 2013

      arata minunat ,sigur o sa-l incerc.multumesc !

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2011

      Cat de frumos arata, felicitari! Si eu am facut o reteta asemanatoare, dar nu am fost prea multumita de rezultat...putea sa fie mai pufos :(

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      da e mai deosebit decat cel clasic si mult mai bun eu asa zic.... si nu e atat de greu de preparat ca cel clasic... merita incercat

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      Ce cozonac fin ai facut!!!!!!! mmmmmmmmmmmmmmm

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      este intradevar delicios si eu l-am facut o data am luat reteta tot de pe blogul Gabrielei. Un deliciu Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • o reteta luata de pe blogul gabrielei cara
  • o minunatie de cozonacel
  • * 400gr faina
  • * 2oua
  • * arome(vanilie
  • rom
  • coaja rasa de portocale si lamaie)
  • * 110 ml lapte
  • * 1 cub drojdie uscata
  • * 3 linguri zahar pt lapte (eu am pus 4)
  • * 130gr unt sau margarina
  • * 6 linguri zahar pt unt/margarina
  • * 10-12 linguri zahar pt caramel(voi folosi doar vreo 8 linguri rase data viitoare pt ca iese prea mult caramel)
  • * nuca tocata (cantitatea dupa preferinta
  • eu am folosit cam 300 gr)

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

9 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

delicious flavours (Chef de cuisine)

Cat de frumos arata, felicitari! Si eu am facut o reteta asemanatoare, dar nu am fost prea multumita de rezultat...putea sa fie mai pufos :(

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie