autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac Rosenkranz

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
2 oua, 3 linguri zahar, 120 ml lapte, 400 gr faina, 25 gr drojdie, coaja rasa de portocala, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingurita esenta rom, 1 praf de sare, 120 gr unt, 5 linguri zahar pentru unt, nuca macinata, 9 linguri zahar pentru caramelizat

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam.

Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit.

Untul il mixam cu 5 linguri de zahar pana obtinem o crema.

Laptele il incalzim putin cu cele 3 linguri de zahar, punem drojdia, o amestecam bine si lasam sa se umfle putin.

Intr-un bol punem faina cernuta, coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie, esenta.

Ouale le batem spuma cu sarea si le punem peste faina.

Turnam usor amestecul de lapte cu drojdie si incepem sa framantam.

Framantam pana aluatul devine nelipicios si ingredientele sunt bine incorporate.

Infainam putin masa de lucru, iar cu un sucitor intindem aluatul pana obtinem un dreptunghi de grosimea unui centimetru cu aproximatie.

Cu ajutorul unei palete de silicon intindem crema de unt uniform peste foaie.

Deasupra presaram nuca din abundenta si presam putin cu mainile sa intre nuca si in unt.

Rulam foaia, apoi taiem 6 rulouri de aceeasi dimensiune.

Le asezam in vasul cu caramel si le lasam 1 ora la crescut intr-un loc caldut.

Dupa acest timp dam cratita in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade si il lasam pana este frumos rumenit deasupra, 35 de minute a durat la mine.

Scoatem cozonacul cand este copt si imediat il rasturnam pe un platou pentru a nu se intari caramelul.

Il lasam sa se raceasca, apoi il putem savura.

Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

sursa: http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html Pentru inceput am caramelizat

10 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite. Amestecam

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine):

    Asa cum am zis si in comentariu , il fac de mai mult timp. La primul mi s-a intarit caramelul de,numai si numai . Dar acum stiu si imediat ce l-am rasturnat ,presar ici colo si pe langa el cuburi de unt , apoi il acopar cu un vas mai mare sa stea sa se inabuse . Este intradevar super gustos dar si aspect !

  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine):

    Asa cum am zis si in comentariu , il fac de mai mult timp. La primul mi s-a intarit caramelul de,numai si numai . Dar acum stiu si imediat ce l-am rasturnat ,presar ici colo si pe langa el cuburi de unt , apoi il acopar cu un vas mai mare sa stea sa se inabuse . Este intradevar super gustos dar si aspect !

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Miki , 07 decembrie 2017

    Eu il coc la bain-marie si gasesc ca se imbiba bine in siropul care se face de la zaharul ars. E excelent

  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2014

    Ilfac de doi ani , dar sa nu se intareasca zaharul caramelizat ,dupa ce la-ti scos din forma ,mai presarati ici colo cate un cub de unt si apoi acoperiti-l cu un vas mare .este super gustos si nu da gres.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

    E un cozonac putin altfel Camelia.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

      Este bun si cuibul de viespi Lucica :)

    • Fara foto

      Covaci Camelia (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2014

      Este foarte aspectuos! cred ca e si aromat .

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2014

      Eu faceam cuib de viespi si o puneam in forma rotunda.Arata la fel.

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2014

      Arata ca si cuib de viespi dar pus in forma rotunda.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 23 decembrie 2014

      Este putin mai altfel!

    • Fara foto

      Mihaela Constantinescu , 20 decembrie 2014

      Pare interesant cozonac cu caramel.

    • Fara foto

      Angelika Tarna , 15 decembrie 2013

      Este putin mai altfel!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

      Julieta am caramelizat zaharul atat cat a trebuit sa stii. Ma bucur ca va place :)

    • Fara foto

      Alexandru Taulescu , 10 decembrie 2013

      Este putin mai altfel!

    • Fara foto

      Stanciu Maria , 09 decembrie 2013

      Multumesc Julieta,arata foarte bine!

    • Fara foto

      Julieta Botocan , 09 decembrie 2013

      Este foarte bun, atentie nu caramelizati prea mult zaharul in forma...va avea un gust amarui. Se face usor si nu aveti cum da gres.......

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

      Va multumesc foarte mult pentru aprecieri!

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 22 noiembrie 2013

      bine mai arata!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      aspectos si cred ca foarte gustos.cu siguranta ca o sa il incerc si eu

    • Fara foto

      Prutenu Vasilica , 06 septembrie 2013

      O SAL INCERC.

    • Fara foto

      Monica Mali , 05 septembrie 2013

      f.bun, l-am incercat

    • Fara foto

      Barsan Teodora Irina , 05 septembrie 2013

      (Y)

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Multumesc Valentina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      delicios...

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Sa stii ca iese foarte bun.Multumesc pentru apreciere!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Felicitari ! Arata super si este tare bun !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

21 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 120 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 praf de sare
  • 120 gr unt
  • 5 linguri zahar pentru unt
  • nuca macinata
  • 9 linguri zahar pentru caramelizat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Miki

Eu il coc la bain-marie si gasesc ca se imbiba bine in siropul care se face de la zaharul ars. E excelent

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cornulete fragede