autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac steluta

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2015

Ingrediente
-500 gr.faina de grau,, -2 galbenusuri,, -2 linguri zahar,, -1 esenta de migdale,, -50 gr.unt,, -300 ml.lapte caldut,, -un praf de sare,, -drojdie cat o nuca,, -2 linguri de ulei,, -un borcanel de ciocolata de 180 gr.,, -2 linguri de nuca macinata,, -1 ou pentru uns cozonacul.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas, peste faina adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare, esenta, untul la temperatura camerei, drojdia stinsa cu lapte caldut si framantam un aluat. Mai spre final adaugam uleiul si framantam pana se dezlipeste aluatul de pe vas, punem un prosop peste vas si lasam aluatul sa se dubleze. Cand aluatul a crescut suficient, il impartim in patru bucati egale,din fiecare bucata facem cate o foaie rotunda. Intr-o tava asezam hartie de copt si presuram putina faina, punem in tava o foaie de aluat perfect rotunda pe care o taiem dupa o forma ,eu am folosit un capac de la o oala si o ungem cu ciocolata pe care am topit-o pe bain-marie, presuram nuca macinata, adaugam inca o foaie de aluat, ungem cu ciocolata, presaram nuca macinata si adaugam inca o foaie de aluat, repetand procedura, la final asezam ultima foaie de aluat pe care nu mai punem ciocolata. Punem in schimb un pahar cu gura in jos pe mijlocul cozonacului si taiem mai intaii in 4 bucati, apoi in 8 si la final in 16 bucati.Prindem cate doua bucati si le rotim spre interior de cate doua ori. Repetam procedura pana terminam de rotit toate bucatile, apoi le prindem cate doua capete si le unim bine.Le ungem cu ou batut in care am pus un pic de zahar si dam tava la cuptorul incalzit deja si lasam sa se coaca la foc potrivit. Cand este copt cozonacul il vom unge cu putina apa in care am topit un pic de zahar, asa cozonacul va fi stralucitor. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac steluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno

Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri

20 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Fursecuri spritate cu portocale

Fursecuri spritate cu portocale

Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • -500 gr.faina de grau,
  • -2 galbenusuri,
  • -2 linguri zahar,
  • -1 esenta de migdale,
  • -50 gr.unt,
  • -300 ml.lapte caldut,
  • -un praf de sare,
  • -drojdie cat o nuca,
  • -2 linguri de ulei,
  • -un borcanel de ciocolata de 180 gr.,
  • -2 linguri de nuca macinata,
  • -1 ou pentru uns cozonacul.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

189 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Racitura (piftie) de porc