autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cozonac traditional de Craciun

Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Ingrediente
Aluat:, 1000 g faina, 50 g drojdie proaspata, 300 g zahar, 4 oua, 300 ml lapte, 150 g margarina Rama, esenta de rom, un praf de sare, coaja de lamaie si portocala- o lingurita, Umplutura:, 2 cani miez de nuca macinata, 6 linguri zahar, 100 g cacao, 4 albusuri

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

10 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil intr-un bol.Se lasa la crecut 15 min.Se adauga ouale batute,mirodeniile,sarea si margarina Rama topita.Se framanta circa 40 min. apoi se lasa aluatul la crescut.In acest timp se pregateste umplutura:Miezul de nuca se amesteca cu zaharul,albusurile batute si esenta de rom.Se imparte aluatul crescut in doua si se formeaza 2 cozonaci(impletiti) care se asaza in tavi unse cu margarina Rama.Se lasa la crescut 30 de min.Apoi se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor 40 de min.Se scot din tavi calzi si se pot pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac traditional de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezea cu aroma de pepene

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Muffins cu ciocolata alba si gem

Muffins cu ciocolata alba si gem

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate:faina,praful de copt,zaharul si sarea; Intr-un alt bol

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1000 g faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 150 g margarina Rama
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si portocala- o lingurita
  • Umplutura:
  • 2 cani miez de nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 4 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina
Alba ca neaua

Alba ca neaua

Foi: Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat bun de intins.Se formeaza 4 foi care

2 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chec de portocala(traditional portughez)