Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil intr-un bol.Se lasa la crecut 15 min.Se adauga ouale batute,mirodeniile,sarea si margarina Rama topita.Se framanta circa 40 min. apoi se lasa aluatul la crescut.In acest timp se pregateste umplutura:Miezul de nuca se amesteca cu zaharul,albusurile batute si esenta de rom.Se imparte aluatul crescut in doua si se formeaza 2 cozonaci(impletiti) care se asaza in tavi unse cu margarina Rama.Se lasa la crescut 30 de min.Apoi se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor 40 de min.Se scot din tavi calzi si se pot pudra cu zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii