Cozonac traditional de Craciun

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
medie
Cozonac traditional de Craciun

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1000 g faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 150 g margarina Rama
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si portocala- o lingurita
  • Umplutura:
  • 2 cani miez de nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil intr-un bol.Se lasa la crecut 15 min.Se adauga ouale batute,mirodeniile,sarea si margarina Rama topita.Se framanta circa 40 min. apoi se lasa aluatul la crescut.In acest timp se pregateste umplutura:Miezul de nuca se amesteca cu zaharul,albusurile batute si esenta de rom.Se imparte aluatul crescut in doua si se formeaza 2 cozonaci(impletiti) care se asaza in tavi unse cu margarina Rama.Se lasa la crescut 30 de min.Apoi se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor 40 de min.Se scot din tavi calzi si se pot pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise