autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cozonac traditional de Craciun

Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Ingrediente
Aluat:, 1000 g faina, 50 g drojdie proaspata, 300 g zahar, 4 oua, 300 ml lapte, 150 g margarina Rama, esenta de rom, un praf de sare, coaja de lamaie si portocala- o lingurita, Umplutura:, 2 cani miez de nuca macinata, 6 linguri zahar, 100 g cacao, 4 albusuri

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

10 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil intr-un bol.Se lasa la crecut 15 min.Se adauga ouale batute,mirodeniile,sarea si margarina Rama topita.Se framanta circa 40 min. apoi se lasa aluatul la crescut.In acest timp se pregateste umplutura:Miezul de nuca se amesteca cu zaharul,albusurile batute si esenta de rom.Se imparte aluatul crescut in doua si se formeaza 2 cozonaci(impletiti) care se asaza in tavi unse cu margarina Rama.Se lasa la crescut 30 de min.Apoi se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor 40 de min.Se scot din tavi calzi si se pot pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac traditional de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri
Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1000 g faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 150 g margarina Rama
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si portocala- o lingurita
  • Umplutura:
  • 2 cani miez de nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 4 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina
Alba ca neaua

Alba ca neaua

Foi: Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat bun de intins.Se formeaza 4 foi care

2 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Savarina cu galzura de ciocolata