autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Cozonac-trandafir cu unt

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
pentru cozonac:, 5 oua, 500 g faina, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1varf de lingurita cu sare, 200 g zahar, 100 ml ulei, 1 lingura cacao, , pentru crema de unt:, 3 linguri pline cu zahar, 1 pachet cu unt, Coaja rasa de portocala sau lamaie, stafide, 1 galbenus pentru uns.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul ingredientelor: cele 200 g de zahar, uleiul, cele 500 g faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Eu am adaugat si o lingura de cacao.
Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini.
Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire.
Preparam crema de unt: se amesteca untul cu cele 70 g de zahar (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide.
Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada.
Se taie in bucati mari si se pun una langa alta intr-o cratita unsa cu margarina sau unt.
Se unge cozonacul cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute pana se rumeneste.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac-trandafir cu unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Puisori de pasti

Puisori de pasti

Se pune oul la fier se lasa pana este fiert tare si de decojeste se taie in doua se infige un scobitor

3 voturi    3 comentarii
10 min
Retete de Pasti
Prajitura cu castane si crema de ciocolata

Prajitura cu castane si crema de ciocolata

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele

0 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petrisor , 07 februarie 2018

    Wauuu, ce bunatate de cozonac !!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru cozonac:
  • 5 oua
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1varf de lingurita cu sare
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • pentru crema de unt:
  • 3 linguri pline cu zahar
  • 1 pachet cu unt
  • Coaja rasa de portocala sau lamaie
  • stafide
  • 1 galbenus pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Petrisor

Wauuu, ce bunatate de cozonac !!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorba de pui cu dovlecei