autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Cozonaci cu bezea, cacao si nuca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Ingrediente
pentru 2 cozonaci mici:, 25 g drojdie, 2 oua si 2 galbenusuri, faina cat cuprinde (~ 1 kg), 200 ml lapte caldut, 200 ml apa calduta, 1 varf de lingurita cu sare, 4 linguri zahar, ulei pentru framantat, , pentru umplut:, 3 albusuri, 4 linguri zahar, 1 lingura zahar vanilat, 1 lingura cacao, 5 linguri nuca macinata, Coaja de lamaie si de portocala, stafide, rahat de trandafiri (sau orice aroma), , In plus:, 1 galbenus pentru uns

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Am pregatit doi cozonaci cu bezea, cacao, nuca, coaja de lamaie si de portocala, stafide si rahat.



Mod de preparare:

Intr-un castronel, se farama drojdia si se amesteca bine cu o lingurita de zahar (care va activa drojdia), putin lapte caldut si putina faina. Pasta obtinuta se lasa la crescut aprox 15 minute.



Intr-un vas mare, se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga restul de lapte, putina faina pusa in ploaie, un varf de lingurita cu sare si se incorporeaza si maiaua. Se adauga treptat faina pana capata consistenta. Se ung mainile cu ulei si se mai adauga in timp ce framantam, daca este nevoie. Trebuie sa obtinem un aluat pufos si consistent, care se lasa acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul), intr-un loc calduros.



Se pregateste crema din: albusurile batute spuma, amestecate apoi cu zaharul, zaharul vanilat, cacao si nuca rumenita la cuptor si macinata inainte.

Se unge cu putin ulei masa de lucru si se imparte aluatul in 2 parti.

Se intinde primul aluat pe masa, cu mainile, se adauga umplutura dupa gust si tot felul de mirodenii (coaja de citrice, stafide inmuiate in putina esenta de rom sau vin, bucatele de rahat) si se ruleaza ca pe o rulada, se rasuceste.

Celalalt aluat l-am impartit in doua aluaturi mai mici, pe care le-am intins, am pus umplutura pe o bucata si mirodenii pe cealalta, am rulat si am impletit cele doua bucati de aluat.

Partea fara mirodenii e pentru mine, am pus mirodenii doar pentru ai mei, asa ca am pus semne, sa le recunosc, hi-hi! :)

Dupa ce se asaza cozonacii in tavile pregatite cu foaie de copt, se mai lasa la crescut cam un sfert de ceas, apoi se ung cu un galbenus de ou batut bine. Se dau la cuptorul incins cam 50 de minute, la foc mic, pana se rumenesc bine. Cand sunt gata, se scot si se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se racesc, se pot felia.



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/cozonaci-de-paste-cu-bezea-cacao-si-nuca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu bezea, cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei . Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Eu am avut 2 porumbei mari, de camp. Dupa ce i-am curatat, parlit si scos intestinele, spalati bine,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 2 cozonaci mici:
  • 25 g drojdie
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg)
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 4 linguri zahar
  • ulei pentru framantat
  • pentru umplut:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri nuca macinata
  • Coaja de lamaie si de portocala
  • stafide
  • rahat de trandafiri (sau orice aroma)
  • In plus:
  • 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pasca