autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Cozonaci de Paste

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2016

Ingrediente
pentru 2 cozonaci:, 1 kg faina, 50 g drojdie, 5 oua, 5 linguri zahar, 300 ml lapte caldut, 1 varf lingurita cu sare, 200 ml ulei, 1 lingura zahar vanilat, 100 ml apa calduta pentru maia, , pentru crema de nuca:, 5 linguri zahar,, 8 linguri nuca,, 3 linguri cacao, Coaja de portocala la borcan, coaja de lamaie, stafide, rahat de trandafiri, , , 1 galbenus pentru uns.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 35 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru meniul meu pascal, am ales la desert cozonacii traditionali cu nuca.

Mod de preparare:
Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml), 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale , un varf de lingurita cu sare si laptele caldut.
Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).

Se presara faina pe masa de lucru si se imparte coca in 4 aluaturi mai mici.
Se intind mai intai primele doua aluaturi, se umplu cu zaharul, nuca si cacaoa, amestecate bine intr-un castron, apoi se presara stafide (inmuiate inainte in esenta de rom), rahatul maruntit si coaja de portocala si de lamaie. Se ruleaza foile de aluat, se impletesc intre ele si se aseza in tava, pe foaie de copt. Se procedeaza la fel si pentru al doilea cozonac.

Se mai lasa la crescut un sfert de ora, dupa care se ung cu 1 galbenus de ou batut bine si se dau la cuptorul incins pana se rumenesc (cam 40 de minute).

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/05/cozonaci-de-paste.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    2 comentarii
7h 30 min
Retete de Pasti
Ciorba de ied

Ciorba de ied

Pregatim aragazul si o oala mare in care turnam cam 6 Litri de apa rece si punem o lingurita cu sare. Adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Agnes , 19 februarie 2018

    Traditionalul si gustosul cozonac de casa, care este foarte, foarte bun, nu se compara cu cel cumparat din comert plin de e-uri, bravoo Anca.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 2 cozonaci:
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 varf lingurita cu sare
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 100 ml apa calduta pentru maia
  • pentru crema de nuca:
  • 5 linguri zahar,
  • 8 linguri nuca,
  • 3 linguri cacao
  • Coaja de portocala la borcan
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • rahat de trandafiri
  • 1 galbenus pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Agnes

Traditionalul si gustosul cozonac de casa, care este foarte, foarte bun, nu se compara cu cel cumparat din comert plin de e-uri, bravoo Anca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor