autor:

Anca E. Voicu

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Cozonaci Pascali

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Ingrediente
pentru 2 cozonaci mari:, 75 g drojdie (un cub şi jumătate), 4 ouă, Aprox 1 kg făină, 300 ml lapte călduţ, 250 ml apă caldă, 1 linguriță sare, 5 linguri zahăr, Aprox 150 ml ulei pentru frământat, , pentru umplut:, 7 linguri zahăr, 5 linguri cacao, 5 linguri de nuci rumenite şi măcinate, 1 plic zahăr vanilat, stafide înmuiate în vin alb, rahat asortat tăiat cubuleţe, 1 gălbenuş şi puţin lapte pentru uns înainte de copt, în plus: puţină apă şi zahăr pentru uns după copt

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 40 min

0 voturi

Mod de preparare



Preparare:

Se fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul, ouăle, restul de lapte, apa, şi sarea, încorporând făina treptat. Se frământă, adăugând la nevoie ulei, câte puţin, până devine consistent, bine legat, dar pufos, nu vârtos. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul, într-un loc ferit de curenţi.



Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două părţi.

Pentru cozonacul împletit, am întins o foaie, pe care am împărţit-o în trei fâşii. Se presară pe fiecare câte puţin din amestecul de cacao, nucă, zahăr, zahăr vanilat, stafide şi rahat. Se împletesc fâşiile. Se aşază cozonacul într-o tavă cu foaie de copt.

Pentru cozonacul simplu, se întinde al doilea aluat în foaie, se presară restul de umplutură şi se rulează. Se aşază şi el în tavă.



Se lasă cozonacii la crescut în tăvi, de data aceasta, i-am lăsat până au depăşit tăvile. Se ung cu gălbenuş de ou amestecat cu puţin lapte. Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 50 de minute sau până se rumenesc. După ce se scot din cuptor, se ung cu apă şi zahăr, pentru luciu, apoi se acoperă cu un prosop de bucătărie, iar când se răcesc, se pot felia.



Timp de pregătire: aprox 2h 50min

Timp de coacere: aprox 50min

Porţii: 24



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/cozonaci-pascali-2018.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci Pascali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Mai intai facem marinata pentru carnea de miel si vom proceda in felul urmator: amestecam intr-un

0 voturi    0 comentarii
2h 35 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Martin , 13 aprilie 2018

    Foarte, foarte buni, imi place.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 cozonaci mari:
  • 75 g drojdie (un cub şi jumătate)
  • 4 ouă
  • Aprox 1 kg făină
  • 300 ml lapte călduţ
  • 250 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 5 linguri zahăr
  • Aprox 150 ml ulei pentru frământat
  • pentru umplut:
  • 7 linguri zahăr
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri de nuci rumenite şi măcinate
  • 1 plic zahăr vanilat
  • stafide înmuiate în vin alb
  • rahat asortat tăiat cubuleţe
  • 1 gălbenuş şi puţin lapte pentru uns înainte de copt
  • în plus: puţină apă şi zahăr pentru uns după copt

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Martin

Foarte, foarte buni, imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciocanele impachetate in bacon