autor:

strumfii bucatari

» » Dulciuri diverse

Cozonacii bunicii

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2016

Ingrediente
1 kg faina alba, 2 cubulete drojdie ( 50 grame), 300 ml lapte, 3 oua, 200 ml ulei floarea soarelui, 250 gr zahar, Coaja de lamaie, Vanilie, Rahat, nuca, cacao stafide pentru cei care nu doresc cozonac simplu, 1 ou si 2-3 linguri zahar pentru uns

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Faina si oualele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina. Punem faina in lighean, diluam drojdia in putina apa calduta.Punem oualele si zaharul in cratita si punem pe foc mediu sa se incalzeasca ( ca laptele bebelusului) adaugam cate putin peste faina si framantam. Punem laptele in aceeasi cratita si incalzim la fel mai sus adaugam peste faina si framantam. Incalzim si uleiul si adaugam incet peste aluat. Adaugam coaja de lamaie si vanilia si framantam bine. Acoperim cu prosop curat si lasam sa creasca o ora la loc cald. Dupa ce au crescut ii framantam usor, ungem mainile cu ulei si rupem din aluat. Ii faceti simpli, impletiti, cu rahat, nuca, stafide, cacao. Ungem tavile cu ulei si punem cozonacii, lasam o ora in tava sa creasca. Batem bine oul si cu o pensula de bucatarie ungem cozonacii, deasupra punem zahar. Preincalzim cuptorul la180 de grade si coacem cozonacii pentru o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacii bunicii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgarasi de biscuiti

Bulgarasi de biscuiti

Untul moale (de la temperatura camerei) se freaca cu cele 3 lingurite de cacao. Biscuitii se maruntesc

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina. Imediat dupa

43 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 2 cubulete drojdie ( 50 grame)
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • 250 gr zahar
  • Coaja de lamaie
  • Vanilie
  • Rahat
  • nuca
  • cacao stafide pentru cei care nu doresc cozonac simplu
  • 1 ou si 2-3 linguri zahar pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatite cu gem la Doubletta