Faina si oualele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina. Punem faina in lighean, diluam drojdia in putina apa calduta.Punem oualele si zaharul in cratita si punem pe foc mediu sa se incalzeasca ( ca laptele bebelusului) adaugam cate putin peste faina si framantam. Punem laptele in aceeasi cratita si incalzim la fel mai sus adaugam peste faina si framantam. Incalzim si uleiul si adaugam incet peste aluat. Adaugam coaja de lamaie si vanilia si framantam bine. Acoperim cu prosop curat si lasam sa creasca o ora la loc cald. Dupa ce au crescut ii framantam usor, ungem mainile cu ulei si rupem din aluat. Ii faceti simpli, impletiti, cu rahat, nuca, stafide, cacao. Ungem tavile cu ulei si punem cozonacii, lasam o ora in tava sa creasca. Batem bine oul si cu o pensula de bucatarie ungem cozonacii, deasupra punem zahar. Preincalzim cuptorul la180 de grade si coacem cozonacii pentru o ora.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii