Cozonacii bunicii

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
ridicata
Cozonacii bunicii

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 2 cubulete drojdie ( 50 grame)
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • 250 gr zahar
  • Coaja de lamaie
  • Vanilie
  • Rahat, nuca, cacao stafide pentru cei care nu doresc cozonac simplu
  • 1 ou si 2-3 linguri zahar pentru uns

Mod de preparare

Faina si oualele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina. Punem faina in lighean, diluam drojdia in putina apa calduta.Punem oualele si zaharul in cratita si punem pe foc mediu sa se incalzeasca ( ca laptele bebelusului) adaugam cate putin peste faina si framantam. Punem laptele in aceeasi cratita si incalzim la fel mai sus adaugam peste faina si framantam. Incalzim si uleiul si adaugam incet peste aluat. Adaugam coaja de lamaie si vanilia si framantam bine. Acoperim cu prosop curat si lasam sa creasca o ora la loc cald. Dupa ce au crescut ii framantam usor, ungem mainile cu ulei si rupem din aluat. Ii faceti simpli, impletiti, cu rahat, nuca, stafide, cacao. Ungem tavile cu ulei si punem cozonacii, lasam o ora in tava sa creasca. Batem bine oul si cu o pensula de bucatarie ungem cozonacii, deasupra punem zahar. Preincalzim cuptorul la180 de grade si coacem cozonacii pentru o ora.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura