autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Crème brulée

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
500g frisca lichida, 6 galbenusuri, 130g zahar, 1 lingura Amaretto, o priza sare, 3 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre timp, se ameteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Se adauga lichiorul de migdale, vanilia si sarea. Se amesteca bine. Incet, si foarte putin, se toarna peste crema obtinuta, frisca incalzita. Se toarna compozitia in formele pregatite in prealabil.(in mod normal se folosesc forme de ceramica,insa cum nu am avut,am folosit forme de tarta si 3 pahare de yena) In tava se toarna apa fierbinte sa acopere jumatate inaltimea formelor, si se dau la cuptorul preancalzit la 150gC, pentru 40-45 de minute, sau cand capata o culoare aurie.Se scot din cuptor si se lasa la racit 4-5 ore,de preferabil pana a doua zi. Se presara zahar pe fiecare forma si se caramelizeaza zaharul cu ajutorul unei lampi speciale de bucatarie. timp de 8-10 secunde, avand grija sa nu se innegreasca zaharul.Sau se pot caramelize asezand bolurile sub grill (focul in cuptor sa vina de sus) cam la 10 cm distanta de flacara. Lasam pana zaharul capata o culoare auriu-maronie,nu le lasati mai mult de 1-2 minute sa nu se arda zaharul prea tare.
Se poat servii atat calde cat si rece,depinde de gustul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crème brulée" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Creme brulée

Creme brulée

Incalzim pe foc frisca si laptele impreuna cu vanilia. Intr-un valing punem galbenusurile si

4 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
MELCISORI CU LAPTE

MELCISORI CU LAPTE

Fierbem melcisorii in apa si cand sunt fierti ii punem in oala cu cei 2 litri de lapte si adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Gustos_Ro

    Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 29 mai 2013

    Foarte fain!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Ioana Capsunica,aparatul se gaseste in comert si nici nu este scump. Va multumesc pentru comentarii si ma bucur ca va place.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Obisnuiesc si eu sa pregatesc crème brulé,in alt mod,reteta buna si interesanta,felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Delicios;acum 2 zile,Ana Olson(de la Euforie,cred c stiti de cine e vorba),a facut ceva asemanator,din limeta.N-am vazut tot;multumesc Silvioara,pt. reteta. E minunata,mai ales,acum,vara. Am salvat si te-am votat.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Nu o sa va vina sa credeti,dar se face tare usor si repede,iar gustul merita din plin efortul,care fie vorba nu este asa de mare.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Trebuie sa ai rabdare si timp sa faci asa ceva, dar merita. Felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Yami,yami, ce bine arata...ai votul meu.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Delicios....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Silvye sunt nemaipomenite !!! Te admir pentru rabdarea ce o ai sa faci atatea bunatati....

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      ce bunatati,arata foarte bine si sunt foarte gustoase!

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Arata foarte bine, sunt sigura ca e delicioasa! Din pacate eu nu am o lampa speciala de caramelizat zaharul... Dar am sa incerc la grill.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Apetisant !!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Delicios!este si varianta de inghetatã care i-mi place mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      E foarte buna aceasta crema desert. Foarte bine arata, iti face pofta.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Excelenta!Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Bine mai arata !

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata bine si trebuie sa fie si tareee.....buna *****!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Tare bine arata...O idee grozava...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500g frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 130g zahar
  • 1 lingura Amaretto
  • o priza sare
  • 3 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Gustos_Ro (Chef de cuisine)

Foarte fain!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
salam de biscuiti