autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

"Crantanele" cu alune de padure

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2011

Ingrediente
1. o cana de unt moale, 2. doua cani de faina, 3. o cana si un sfert de alune de padure pisate, 4. jumatate de cana de zahar, 5. 2 linguri de miere, 6. esenta de vanilie, 7. optional ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Un fel de shortbread fara ifose, "crantanelele" te prefera casual si nu refuza nici compania unei beri reci. Iar daca le mazgalesti cu ciocolata nu atat de "special voit grosier" :) , isi pot gasi loc si la o masa cu pretentii, langa piscoturi si biscuiti.


Bati zaharul cu untul moale pana devine ca o crema. Adaugi mierea, esenta, faina si amesteci bine. Incorporezi si alunele si omogenizezi. Imparti aluatul in doua si rulezi doua suluri, ajutandu-te de folie de plastic. Sulurile trebuie sa fie cam de 4 cm grosime fiecare. Le pui la frigider pentru 2 ore, apoi scoti aluatul din folie si tai felii putin mai subtiri de 1 cm. Asezi feliile in tava tapetata cu hartie de copt, cu ceva distanta intre ele. Cuptorul il preincalzesti la 160 de grade si bagi tava pe un rand mai degraba sus, aprox. 15 min. pana incep rondelele sa se rumeneasca pe margine. Le lasi sa se raceasca pe un gratar si daca doresti le ornezi cu ciocolata topita la bain-marie. Pofta buna!


Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Crantanele" cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CLATITE CU IAURT

CLATITE CU IAURT

Se amesteca toate ingredientele se adauga faina pana ajunge la consistenta unui aluat de clatite. Se

35 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere caramelizate

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    ce bune!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

    Usor de facut si foarte fragede.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1. o cana de unt moale
  • 2. doua cani de faina
  • 3. o cana si un sfert de alune de padure pisate
  • 4. jumatate de cana de zahar
  • 5. 2 linguri de miere
  • 6. esenta de vanilie
  • 7. optional ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu glazura de ciocolata