Un fel de shortbread fara ifose, "crantanelele" te prefera casual si nu refuza nici compania unei beri reci. Iar daca le mazgalesti cu ciocolata nu atat de "special voit grosier" :) , isi pot gasi loc si la o masa cu pretentii, langa piscoturi si biscuiti.
Bati zaharul cu untul moale pana devine ca o crema. Adaugi mierea, esenta, faina si amesteci bine. Incorporezi si alunele si omogenizezi. Imparti aluatul in doua si rulezi doua suluri, ajutandu-te de folie de plastic. Sulurile trebuie sa fie cam de 4 cm grosime fiecare. Le pui la frigider pentru 2 ore, apoi scoti aluatul din folie si tai felii putin mai subtiri de 1 cm. Asezi feliile in tava tapetata cu hartie de copt, cu ceva distanta intre ele. Cuptorul il preincalzesti la 160 de grade si bagi tava pe un rand mai degraba sus, aprox. 15 min. pana incep rondelele sa se rumeneasca pe margine. Le lasi sa se raceasca pe un gratar si daca doresti le ornezi cu ciocolata topita la bain-marie. Pofta buna!
Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii