autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

CREMŞNIT LUCREŢIA

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
Pentru Foi, -250-300g făină, -un pachet de margarină Unirea, -o lingură de ulei, -o lingură de oţet, -un vârf de cuţit de sare, -o ceşcuţă de apă, , Pentru Cremă, -1l lapte, -6-8 ouă, -8 linguri cu vârf de zahăr, -3 linguri de zeamil, -4 linguri de făină, -2 pacheţele vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Foile
Se pune făina pe masa de lucru, se face o gaură la mijloc în care se pune sarea, uleiul, oţetul şi apa. Se frământă o cocă potrivită, se întinde cu făcăleţul o foaie pătrată peste care se pune margarina(tare), se împacheteză şi se întinde din nou şi iar se împachetează. Se dă la rece 20 de minute.Se repetă operaţia de 3 ori. Apoi se întinde o foaie cât tava care se coace pe fundul tăvii după ce o înţepăm puţin.
Se procedează la fel şi cu a doua foaie.
Crema
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă zeamilul şi făina şi se subţiază cu lapte(ca la clătite)Apoi s pun pe foc şi se amestecă intr-una să nu se lipească. Albuşurile, bătute spumă, se mai bat cu 2 linguri de zahăr şi 2 pacheţele de vanilie şi se pun peste crema caldă. Se amestecă uşor până se încorporează ţi se pune caldă între foi, se lasă puţin să se răcească şi se taie în pătrate.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMŞNIT LUCREŢIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajiturica delicioasa

Prajiturica delicioasa

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 6 briose. Pentru crusta,

3 voturi    7 comentarii
40 min
Prajituri
Painea maimutei

Painea maimutei

Toate ingredientele pt aluat le-am pus in cuva masinii de paine la programul de framantare+dospire. Zaharul

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nina Mateescu , 19 aprilie 2014

    PASTE FERICIT!

  • Fara foto

    Desdemona Nagy Vizitiu , 12 aprilie 2014

    Excelent! Am pus un pic de whisky pt aroma.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Super reteta,foarte buna reteta.Felicitari pentru reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Interesanta reteta, am salvat-o, multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Imi place cresmnitul,cam asa il fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru Foi
  • -250-300g făină
  • -un pachet de margarină Unirea
  • -o lingură de ulei
  • -o lingură de oţet
  • -un vârf de cuţit de sare
  • -o ceşcuţă de apă
  • Pentru Cremă
  • -1l lapte
  • -6-8 ouă
  • -8 linguri cu vârf de zahăr
  • -3 linguri de zeamil
  • -4 linguri de făină
  • -2 pacheţele vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Super reteta,foarte buna reteta.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Savarine