autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Crema avocado cu parmezan

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Ingrediente
- 1 franzela, - 2 bucati avocado, - 1 lime, - un praf de chili, - 3-4 lingurite de parmezan, - 2 lingurite de iaurt grecesc, - sare si piper dupa gust., Optional: fire de chivas.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Curatati avocado de coaja, apoi retrageti miezul de pe sambure cu ajutorul unui cutit. Puneti intr-un mojar si cu pistilul, amestecati si pasati pana devine pasta. Puteti folosi si un blender in care introduceti toate ingredientele pana se incorporeaza perfect. stoarceti apoi lime si adaugati pe rand iaurtul, parmezanul, sare, piper si chili. Ungeti pe feliile de paine prajite, date cu usturoi sau pur si simplu pe o franzela proaspata. Pasta are o aroma atat de placuta de lime, e moale, e cremoasa si se poate consuma ca si dip cu morcovi, cu grisine, cu castraveti, cu tulpina de telina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema avocado cu parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Dumitru Craciun , 06 aprilie 2015

    ce sunt firele de chivas ,nu putem să le înlocuim cu fire de capă verde

  • Dumitru Craciun , 21 ianuarie 2015

    am citit rețeta și ma-m lămurit cum se prepară.

  • miha43

    miha43 (Maestru bucatar) , 10 mai 2014

    delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

16 voturi

Ingrediente

  • - 1 franzela
  • - 2 bucati avocado
  • - 1 lime
  • - un praf de chili
  • - 3-4 lingurite de parmezan
  • - 2 lingurite de iaurt grecesc
  • - sare si piper dupa gust.
  • Optional: fire de chivas.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

8 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

miha43 (Maestru bucatar)

delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu ceapa la cuptor