autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Crema avocado cu parmezan

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Ingrediente
- 1 franzela, - 2 bucati avocado, - 1 lime, - un praf de chili, - 3-4 lingurite de parmezan, - 2 lingurite de iaurt grecesc, - sare si piper dupa gust., Optional: fire de chivas.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Curatati avocado de coaja, apoi retrageti miezul de pe sambure cu ajutorul unui cutit. Puneti intr-un mojar si cu pistilul, amestecati si pasati pana devine pasta. Puteti folosi si un blender in care introduceti toate ingredientele pana se incorporeaza perfect. Stoarceti apoi lime si adaugati pe rand iaurtul, parmezanul, sare, piper si chili. Ungeti pe feliile de paine prajite, date cu usturoi sau pur si simplu pe o franzela proaspata. Pasta are o aroma atat de placuta de lime, e moale, e cremoasa si se poate consuma ca si dip cu morcovi, cu grisine, cu castraveti, cu tulpina de telina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema avocado cu parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba de linte

Ciorba de linte

Lintea se pune de seara intr-un vas cu apa si cu sare si se lasa la umflat peste noapte. A doua

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Pateu de soia

Pateu de soia

Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut). Boabele de soia se pun la inmuiat in multa

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 06 aprilie 2015

    ce sunt firele de chivas ,nu putem să le înlocuim cu fire de capă verde

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 21 ianuarie 2015

    am citit rețeta și ma-m lămurit cum se prepară.

  • miha43

    miha43 (Maestru bucatar) , 10 mai 2014

    delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

16 voturi

Ingrediente

  • - 1 franzela
  • - 2 bucati avocado
  • - 1 lime
  • - un praf de chili
  • - 3-4 lingurite de parmezan
  • - 2 lingurite de iaurt grecesc
  • - sare si piper dupa gust.
  • Optional: fire de chivas.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

miha43 (Maestru bucatar)

delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
RULADA CU CIUPERCI