autor:

mariana

» » Dulciuri diverse

Crema caramel

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
6 oua, 4 galbenusuri, 900ml. lapte cald, 120g. zahar, 4 picaturi esenta de vanilie, 40ml. sirop argentiu, citeva frunze de minta pentru infrumusetare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Batem oule cu galbenusurile intr-o farfurie adinca apoi adaugam zaharul si vanilia. Apoi urmeaza si laptele ( laptele sa nu fie fiert).
Luam o tava si 7 cani(mag) mari si punem in fiecare cana cite o lingurita de sirop, apoi turnam si cantitatea de oua in fiecare cana.
Incingem cuptorul la 170 de garade.
Linga noi trebuie sa avem apa fiarta fierbinte, punem in tava canile si turnam apa fierbinte in tava ca cind vor fi in cuptor sa nu sa se strice canile la temperature mare.
Le punem la cuptor timp de 20-25min.
Tot timpul cit se coc sa avem grija sa nu scada apa din tava daca scade adaugam in loc!
Scoatem canile din tava si le lasam sa se raceasca inainte dea le pune la frigider.
Imainte de servire cum procedam ca sa le scoatem din cani: punem cana in apa fierbinte si apoi cu un cutit subtire trecem pe marginea canii interioare si o rasturnam in farfurie.

Pofta buna!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema caramel

Crema caramel

Zaharul se caramelizeaza, intr-o cratita pe foc, dupa care se adauga o parte din lapte peste si se

28 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se

40 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Interesanta reteta!

  • Fara foto

    Nadia , 19 august 2009

    Arata tare bine!

  • mariana

    mariana (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Va multumesc!!!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Interesanta reteta,am sa fac si eu,felicitari pentru reteta expusa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 galbenusuri
  • 900ml. lapte cald
  • 120g. zahar
  • 4 picaturi esenta de vanilie
  • 40ml. sirop argentiu
  • citeva frunze de minta pentru infrumusetare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Interesanta reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si rahat