Crema caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crema caramel

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 galbenusuri
  • 900ml. lapte cald
  • 120g. zahar
  • 4 picaturi esenta de vanilie
  • 40ml. sirop argentiu
  • citeva frunze de minta pentru infrumusetare

Mod de preparare

Batem oule cu galbenusurile intr-o farfurie adinca apoi adaugam zaharul si vanilia. Apoi urmeaza si laptele ( laptele sa nu fie fiert).

Luam o tava si 7 cani(mag) mari si punem in fiecare cana cite o lingurita de sirop, apoi turnam si cantitatea de oua in fiecare cana.

Incingem cuptorul la 170 de garade.

Linga noi trebuie sa avem apa fiarta fierbinte, punem in tava canile si turnam apa fierbinte in tava ca cind vor fi in cuptor sa nu sa se strice canile la temperature mare.

Le punem la cuptor timp de 20-25min.

Tot timpul cit se coc sa avem grija sa nu scada apa din tava daca scade adaugam in loc!

Scoatem canile din tava si le lasam sa se raceasca inainte dea le pune la frigider.

Imainte de servire cum procedam ca sa le scoatem din cani: punem cana in apa fierbinte si apoi cu un cutit subtire trecem pe marginea canii interioare si o rasturnam in farfurie.

Pofta buna!!!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise