autor:

mariana

» » Dulciuri diverse

Crema caramel

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
6 oua, 4 galbenusuri, 900ml. lapte cald, 120g. zahar, 4 picaturi esenta de vanilie, 40ml. sirop argentiu, citeva frunze de minta pentru infrumusetare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Batem oule cu galbenusurile intr-o farfurie adinca apoi adaugam zaharul si vanilia. Apoi urmeaza si laptele ( laptele sa nu fie fiert).
Luam o tava si 7 cani(mag) mari si punem in fiecare cana cite o lingurita de sirop, apoi turnam si cantitatea de oua in fiecare cana.
Incingem cuptorul la 170 de garade.
Linga noi trebuie sa avem apa fiarta fierbinte, punem in tava canile si turnam apa fierbinte in tava ca cind vor fi in cuptor sa nu sa se strice canile la temperature mare.
Le punem la cuptor timp de 20-25min.
Tot timpul cit se coc sa avem grija sa nu scada apa din tava daca scade adaugam in loc!
Scoatem canile din tava si le lasam sa se raceasca inainte dea le pune la frigider.
Imainte de servire cum procedam ca sa le scoatem din cani: punem cana in apa fierbinte si apoi cu un cutit subtire trecem pe marginea canii interioare si o rasturnam in farfurie.

Pofta buna!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi trepatat nuca macinata, faina si praful de copt.

42 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

48 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Interesanta reteta!

  • Nadia , 19 august 2009

    Arata tare bine!

  • mariana

    mariana (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Va multumesc!!!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Interesanta reteta,am sa fac si eu,felicitari pentru reteta expusa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 galbenusuri
  • 900ml. lapte cald
  • 120g. zahar
  • 4 picaturi esenta de vanilie
  • 40ml. sirop argentiu
  • citeva frunze de minta pentru infrumusetare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Interesanta reteta!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba