autor:

andreutza

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Crema caramel

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
4 galbenusuri, 1 vf cutit de sare, 1 esenta de vanilie, 200 g zahar brun, 500 ml smantana, (25% grasime)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare


1) Amesteci 4 lg de zahar cu smantana si atunci cand zaharul sa topit, pui amestecul pe foc si il fierbi .

2)Amesteci galbenusurile, si le pui peste smantana fierbinte, adaugi esenta de vanoilie, sarea si mai amesteci putin.

3)topesti restul zaharului intr0un vas termorezistent si agiti, pentru a acoperi pereti cu zaharul, cand aceasta sa intarit, versi crema intr0un vas si dai la cuptor pentru 40 de minute.

4)Scoti vasul din cuptor si , dupa ce sa racit crema, o dai la frigider peste noapre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se

40 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu crema caramel

Prajitura rapida cu crema caramel

Intrun bol dizolvati praful de budinca cu 200 ml lapte rece. Cealalta cantitate de 200 ml lapte o

19 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    pai cand pui galbenusurile alea peste smantana fierbinte nu se coaguleaza? !!!!!!!!!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Mmm ce bunatate!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 g zahar brun
  • 500 ml smantana
  • (25% grasime)

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de portocale