autor:

andreutza

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Crema caramel

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
4 galbenusuri, 1 vf cutit de sare, 1 esenta de vanilie, 200 g zahar brun, 500 ml smantana, (25% grasime)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare


1) Amesteci 4 lg de zahar cu smantana si atunci cand zaharul sa topit, pui amestecul pe foc si il fierbi .

2)Amesteci galbenusurile, si le pui peste smantana fierbinte, adaugi esenta de vanoilie, sarea si mai amesteci putin.

3)topesti restul zaharului intr0un vas termorezistent si agiti, pentru a acoperi pereti cu zaharul, cand aceasta sa intarit, versi crema intr0un vas si dai la cuptor pentru 40 de minute.

4)Scoti vasul din cuptor si , dupa ce sa racit crema, o dai la frigider peste noapre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel"Caramela"

Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina, se adauga zaharul, ouale si laptele in care s-a

52 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

FOILE (3 foi): Se amestecă foarte bine sucul de roșii, uleiul, zahărul și zahărul vanilat

13 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    pai cand pui galbenusurile alea peste smantana fierbinte nu se coaguleaza? !!!!!!!!!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Mmm ce bunatate!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 g zahar brun
  • 500 ml smantana
  • (25% grasime)

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Servetele cu vin