autor:

xtyna

» » Dulciuri diverse

Crema caramel

Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 august 2012

Ingrediente
Lapte 500 ml, Faina 4 linguri, Zahar 150 g, Unt/Margarina 100 g

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

27 voturi

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza, intr-o cratita pe foc, dupa care se adauga o parte din lapte peste si se fierbe pana se topeste tot zaharul. Separat se dizolva faina cu restul de lapte si apoi se adauga peste compozitia de mai sus lasandu-se sa fiarba pana se ingroasa, pana devine crema. Dupa ce se ia de pe foc se adauga untul/margarina si se amesteca bine.

Se poate servi rece, ca atare sau poate fi folosita ca umplutura la torturi sau prajituri.

Cine doreste poate sa adauge esente, eu nu folosesc deoarece este aromata suficient de la zaharul caramelizat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TARTA CU CREMA CARAMEL

TARTA CU CREMA CARAMEL

Crusta: Din faina, nuca macinata, sare, si untul rece se face un aluat nisipos, la care se adauga

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

1.Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda

8 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lavinia

    Lavinia (Maestru bucatar) , 23 august 2012

    Pare gustoasa si usor de preparat... Am sa incerc si eu.

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 19 august 2012

    De foarte mult timp caut o reteta de "crema caramel" ...chiar am sa incerc reteta ta,arata foarte bine!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2012

    O crema rapida si buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 august 2012

      Arata bine, e un ajutor real in criza de timp pt o prajitura sau tort.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

27 voturi

Ingrediente

  • Lapte 500 ml
  • Faina 4 linguri
  • Zahar 150 g
  • Unt/Margarina 100 g

Raporteaza reteta

Retete
de xtyna
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

25 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tocanita de ciuperci cu vita

Tocanita de ciuperci cu vita

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lavinia (Maestru bucatar)

Pare gustoasa si usor de preparat... Am sa incerc si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Inimioare de marțipan