autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema caramel cu portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane):, Pentru caramel - 1/2 cana de apa, , 1 cana zahar tos (cat mai fin)., Pentru crema - 1 cana de lapte, , 1 cana de smantana dulce, , 1 lingurita de coaja rasa de portocala, , 3 oua, , 3 galbenusuri de ou, , 1/3 cana zahar tos (fin).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul. Se unge un vas de Jena adanc cu unt topit. 2. Pentru caramel: Se amesteca zaharul cu apa, pe foc mic, pana ce zaharul se topeste. Se lasa sa fiarba. Se reduce flacara si se lasa compozitia sa fiarba 3-4 minute, fara capac si fara sa se amestece in ea. Se toarna in vasul de Jena. 3. Pentru crema: Laptele, smantana si coaja de portocala se tin pe foc, pana ajung la punctul de fierbere. Apoi, se lasa sa se raceasca si se strecoara prin sita. Se bat separat ouale, galbenusurile si zaharul, pana se ingroasa si capata o culoare deschisa (eventual folositi mixerul). Din cand in cand, se pune cate putin lapte (ca la maioneza), amestecand constant. Se trece compozitia prin sita si se toarna peste caramel. Vasul de Jena se pune intr-un alt vas mai mare, umplut pe jumatate cu apa fierbinte. Se baga la cuptor 45 de minute, apoi se scoate vasul cu crema afara si se lasa sa se raceasca. Inainte de a se servi, se tine la rece 8 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Este un dulce foarte simplu si rapid:) De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din

11 voturi    9 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Dulceata  de coji de portocale

Dulceata de coji de portocale

Cojile de portocala se pun in apa rece si se tin pana a doua zi. La interval de cateva ore, se schimba

14 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane):
  • Pentru caramel - 1/2 cana de apa
  • 1 cana zahar tos (cat mai fin).
  • Pentru crema - 1 cana de lapte
  • 1 cana de smantana dulce
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/3 cana zahar tos (fin).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Pasca cu cacao