autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema caramel cu portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane):, Pentru caramel - 1/2 cana de apa, , 1 cana zahar tos (cat mai fin)., Pentru crema - 1 cana de lapte, , 1 cana de smantana dulce, , 1 lingurita de coaja rasa de portocala, , 3 oua, , 3 galbenusuri de ou, , 1/3 cana zahar tos (fin).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul. Se unge un vas de Jena adanc cu unt topit. 2. Pentru caramel: Se amesteca zaharul cu apa, pe foc mic, pana ce zaharul se topeste. Se lasa sa fiarba. Se reduce flacara si se lasa compozitia sa fiarba 3-4 minute, fara capac si fara sa se amestece in ea. Se toarna in vasul de Jena. 3. Pentru crema: Laptele, smantana si coaja de portocala se tin pe foc, pana ajung la punctul de fierbere. Apoi, se lasa sa se raceasca si se strecoara prin sita. Se bat separat ouale, galbenusurile si zaharul, pana se ingroasa si capata o culoare deschisa (eventual folositi mixerul). Din cand in cand, se pune cate putin lapte (ca la maioneza), amestecand constant. Se trece compozitia prin sita si se toarna peste caramel. Vasul de Jena se pune intr-un alt vas mai mare, umplut pe jumatate cu apa fierbinte. Se baga la cuptor 45 de minute, apoi se scoate vasul cu crema afara si se lasa sa se raceasca. Inainte de a se servi, se tine la rece 8 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Este un dulce foarte simplu si rapid:) De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din

11 voturi    9 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Saratele cu mix de branzeturi

Saratele cu mix de branzeturi

Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane):
  • Pentru caramel - 1/2 cana de apa
  • 1 cana zahar tos (cat mai fin).
  • Pentru crema - 1 cana de lapte
  • 1 cana de smantana dulce
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/3 cana zahar tos (fin).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
panna cotta cu menta si sos de ciocolata