autor:

vera

» » Budinci

Crema catalana

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
250g lapte, 750g smantana, vanilie, 14 galbenusuri, 120g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Laptele, smanana, vanilia se pun pe foc domol. Zaharul si galbenusurile se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu un tel iar in momentul in care laptele vine sus se adauga putin cite putin mestecind cu atentie galbenusurile batute. Se pun in forme mici sau intr-o forma unica de chec si se coc a bagno maria la 150g timp de 20 de min . Va asigur ca sunt divine. Se servesc cu zahar caramelizat pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Crema catalana by Gordon Ramsay

Crema catalana by Gordon Ramsay

Intr-un vas, pe foc mic, se pun laptele, smantana, coaja de citrice, batonul de scortisoara si se

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema catalana cu lapte batut

Crema catalana cu lapte batut

Intr-un castronse amesteca 1pahar cu lapte batut rece si amidon,se adauga galbenusurile si se amesteca

5 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2012

    Asta e mai mult o reteta a casei,pentru ca in reteta originala nu se pune nici smantana si nici vaniliesi din contra se pun scortisoara si coaja de lamaie si nici nu se pune la "bain-marie".Caramelizarea zaharului e drept ca se face in diferite moduri,dar in reteta originala se presara zahar pe deasupra,putin alcool si se da foc.Eu am invatato de la un bucatar francez in Elvetia.

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    "bagno maria" se spune in Italia. In Romania termenul consacrat e "bain-marie".

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Ai dreptate cristin@ este ft buna,eu o pregatesc destul de des,zaharul trebuie ars direct pe crema cu o bricheta speciala!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Cred că e foarte bună. Felicitări...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Da, mirey, inseamna cand aproape da in foc, cred ca este destul de clara reteta!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      ,,Cand laptele vine sus''adica fierbe???,in rest...cred ca am deslusit reteta.Pozele arata bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 250g lapte
  • 750g smantana
  • vanilie
  • 14 galbenusuri
  • 120g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dan65 (Chef de cuisine)

Asta e mai mult o reteta a casei,pentru ca in reteta originala nu se pune nici smantana si nici vaniliesi din contra se pun scortisoara si coaja de lamaie si nici nu se pune la "bain-marie".Caramelizarea zaharului e drept ca se face in diferite moduri,dar in reteta originala se presara zahar pe deasupra,putin alcool si se da foc.Eu am invatato de la un bucatar francez in Elvetia.

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de macaroane