autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crema cu doua feluri de ciocolata

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru crema neagra - 250 g ciocolata amara neagra, 140 g unt inmuiat, 3 oua, 2 linguri de zahar. Pentru crema alba - 250 g ciocolata alba, 3 oua, 2 foi de gelatina, 2 linguri de zahar. Pentru decor - ciocolata alba si neagra, rase, fructe confiate sau visine din dulceata sau visinata., (pentru 8-10 persoane),

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Rupeti ciocolata neagra in bucatele si puneti-o intr-o craticioara. Lasati-o sa se topeasca pe o baie de aburi, cu doua linguri de apa. Adaugati untul inmuiat, luand din el pe rand, cu o lingurita, apoi galbenusurile de ou. Amestecati crema pana ce devine omogena.

Bateti albusurile spuma. Adaugati rand pe rand zaharul in ploaie si incorporati usor acest amestec in crema. Puneti castronul la rece.

Puneti sa se topeasca ciocolata alba, cu 2 linguri de apa pe bain marie. Inmuiati foile de gelatina in apa rece, stoarceti-le apoi puneti-le sa fiarba cateva secunde intr-un ibric pe foc foarte mic. Amestecati galbenusurile cu ciocolata alba topita, apoi puneti gelatina si cele trei albusuri de ou batute cu zaharul. Luati un castron sau un vas de yena adanc, apoi puneti un strat de crema alba, unul de crema neagra, iarasi un strat de crema alba si terminati deasupra cu crema neagra. Bagati vasul la rece pana a doua zi. Inainte de a servi, presarati deasupra ciocolatele rase si asezati din loc in loc visinele.

Prepararea: 30 de minute.
Statul la frigider: 12 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Gibanica (croata)

Prajitura Gibanica (croata)

Decongelam foile de placinta si ne pregatim o tava de dimensiunea foilor de placinta . Ungem tava

1 vot    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu lamaie si visine

Prajitura cu lamaie si visine

Pentru blat: Separati ouale, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti pana se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema neagra - 250 g ciocolata amara neagra
  • 140 g unt inmuiat
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar. Pentru crema alba - 250 g ciocolata alba
  • 3 oua
  • 2 foi de gelatina
  • 2 linguri de zahar. Pentru decor - ciocolata alba si neagra
  • rase
  • fructe confiate sau visine din dulceata sau visinata.
  • (pentru 8-10 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Savarine