autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crema cu doua feluri de ciocolata

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru crema neagra - 250 g ciocolata amara neagra, 140 g unt inmuiat, 3 oua, 2 linguri de zahar. Pentru crema alba - 250 g ciocolata alba, 3 oua, 2 foi de gelatina, 2 linguri de zahar. Pentru decor - ciocolata alba si neagra, rase, fructe confiate sau visine din dulceata sau visinata., (pentru 8-10 persoane),

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Rupeti ciocolata neagra in bucatele si puneti-o intr-o craticioara. Lasati-o sa se topeasca pe o baie de aburi, cu doua linguri de apa. Adaugati untul inmuiat, luand din el pe rand, cu o lingurita, apoi galbenusurile de ou. Amestecati crema pana ce devine omogena.

Bateti albusurile spuma. Adaugati rand pe rand zaharul in ploaie si incorporati usor acest amestec in crema. Puneti castronul la rece.

Puneti sa se topeasca ciocolata alba, cu 2 linguri de apa pe bain marie. Inmuiati foile de gelatina in apa rece, stoarceti-le apoi puneti-le sa fiarba cateva secunde intr-un ibric pe foc foarte mic. Amestecati galbenusurile cu ciocolata alba topita, apoi puneti gelatina si cele trei albusuri de ou batute cu zaharul. Luati un castron sau un vas de yena adanc, apoi puneti un strat de crema alba, unul de crema neagra, iarasi un strat de crema alba si terminati deasupra cu crema neagra. Bagati vasul la rece pana a doua zi. Inainte de a servi, presarati deasupra ciocolatele rase si asezati din loc in loc visinele.

Prepararea: 30 de minute.
Statul la frigider: 12 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte. Separam albusurile de

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati

40 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema neagra - 250 g ciocolata amara neagra
  • 140 g unt inmuiat
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar. Pentru crema alba - 250 g ciocolata alba
  • 3 oua
  • 2 foi de gelatina
  • 2 linguri de zahar. Pentru decor - ciocolata alba si neagra
  • rase
  • fructe confiate sau visine din dulceata sau visinata.
  • (pentru 8-10 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Donuts cu ciocolata