autor:

» » Prajituri

Crema cu doua feluri de ciocolata

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru crema neagra - 250 g ciocolata amara neagra, 140 g unt inmuiat, 3 oua, 2 linguri de zahar. Pentru crema alba - 250 g ciocolata alba, 3 oua, 2 foi de gelatina, 2 linguri de zahar. Pentru decor - ciocolata alba si neagra, rase, fructe confiate sau visine din dulceata sau visinata., (pentru 8-10 persoane),

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Rupeti ciocolata neagra in bucatele si puneti-o intr-o craticioara. Lasati-o sa se topeasca pe o baie de aburi, cu doua linguri de apa. Adaugati untul inmuiat, luand din el pe rand, cu o lingurita, apoi galbenusurile de ou. Amestecati crema pana ce devine omogena.

Bateti albusurile spuma. Adaugati rand pe rand zaharul in ploaie si incorporati usor acest amestec in crema. Puneti castronul la rece.

Puneti sa se topeasca ciocolata alba, cu 2 linguri de apa pe bain marie. Inmuiati foile de gelatina in apa rece, stoarceti-le apoi puneti-le sa fiarba cateva secunde intr-un ibric pe foc foarte mic. Amestecati galbenusurile cu ciocolata alba topita, apoi puneti gelatina si cele trei albusuri de ou batute cu zaharul. Luati un castron sau un vas de yena adanc, apoi puneti un strat de crema alba, unul de crema neagra, iarasi un strat de crema alba si terminati deasupra cu crema neagra. Bagati vasul la rece pana a doua zi. Inainte de a servi, presarati deasupra ciocolatele rase si asezati din loc in loc visinele.

Prepararea: 30 de minute.
Statul la frigider: 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema neagra - 250 g ciocolata amara neagra
  • 140 g unt inmuiat
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar. Pentru crema alba - 250 g ciocolata alba
  • 3 oua
  • 2 foi de gelatina
  • 2 linguri de zahar. Pentru decor - ciocolata alba si neagra
  • rase
  • fructe confiate sau visine din dulceata sau visinata.
  • (pentru 8-10 persoane)

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu prune si nuci