autor:

Silvy

» » Prajituri

Crema cu lamaie si rahat (de post)

Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
500 gr rahat (o singura culoare!), 200 gr margarina (**unt), 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

- Lamaia se spala, se taie bucati si se curata de seminte dupa care se da la masina de tocat impreuna cu rahatul. Compozitia se amesteca bine ca sa se omogenizeze.
- Untul se freaca spuma dupa care se adauga treptat compozitia de lamaie si rahat.
**Obs: Crema se poate prepara mult mai usor la robotul de bucatarie. Lamaia spalata, taiata bucati si curatata de seminte se mixeaza impreuna cu rahatul. Se adauga untul si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema spumoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema cu lamaie si rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Maria Badau , 17 martie 2014

    foarte buna

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 gr rahat (o singura culoare!)
  • 200 gr margarina (**unt)
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu brinza de vaci