autor:

Lili

» » Dulciuri diverse

Crema de cacao la pahar

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2011

Ingrediente
1 litru lapte, 40 g amidon alimentar din porumb, 3 linguri cacao, 150 g zahar, 50 g ciocolata menaj sau amaruie, 25 g unt, decor:, frisca sau inghetata, biscuiti fragezi

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Cand va e pofta de ceva dulce, dar nu vreti sa petreceti mult timp in bucatarie,aceasta reteta va salveaza, familia va fi multumita, si voi puteti petrece o seara de duminica rasfatandu-va, ca doar incepe o noua saptamana in care veti sta mai mult in bucatarie. Asa ca...sa incepem:
Pregatim 8 pahare de 150 ml udandu-le cu apa rece.
Se desface amidonul in 200 ml lapte rece. Restul se pune pe foc impreuna cu zaharul, cacaoa, ciocolata. Se firbe un clocot, doua, se adauga amidonul desfacut, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Cand crema capata consistenta unei smantani mai groase, se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna crema in pahare. Eu am alternat crema, biscuite, crema. Am lasat la racit , am servit crema cu doua cupe de inghetata, dar se poate servi si cu frisca. Un desert rapid. Pentru ca cei doi copilasi nu mai aveau rabdare sa lase la frigider crema, am racit paharele in apa rece. Pofta buna, si relaxare in timpul ramas!
Pentru ca ideea mi-a venit rapid, prepararea si servirea fiind la fel de rapide, nu am apucat sa fac fotografii.

Am refacut aceasta crema si de data aceasta am reusit sa si fotografiez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de cacao la pahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu

  • Costache Lavinia , 16 ianuarie 2014

    Ceva in genul acesta am facut si eu doar ca am pus prin crema, portacala taiata cubulete si zeama de la ea. Nu am pus cacao. A fost foarte repede consumat!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 40 g amidon alimentar din porumb
  • 3 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 50 g ciocolata menaj sau amaruie
  • 25 g unt
  • decor:
  • frisca sau inghetata
  • biscuiti fragezi

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

34 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta mere(rapida)

Placinta mere(rapida)

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe

13 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca cu pandispan