Cand va e pofta de ceva dulce, dar nu vreti sa petreceti mult timp in bucatarie,aceasta reteta va salveaza, familia va fi multumita, si voi puteti petrece o seara de duminica rasfatandu-va, ca doar incepe o noua saptamana in care veti sta mai mult in bucatarie. Asa ca...sa incepem:
Pregatim 8 pahare de 150 ml udandu-le cu apa rece.
Se desface amidonul in 200 ml lapte rece. Restul se pune pe foc impreuna cu zaharul, cacaoa, ciocolata. Se firbe un clocot, doua, se adauga amidonul desfacut, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Cand crema capata consistenta unei smantani mai groase, se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna crema in pahare. Eu am alternat crema, biscuite, crema. Am lasat la racit , am servit crema cu doua cupe de inghetata, dar se poate servi si cu frisca. Un desert rapid. Pentru ca cei doi copilasi nu mai aveau rabdare sa lase la frigider crema, am racit paharele in apa rece. Pofta buna, si relaxare in timpul ramas!
Pentru ca ideea mi-a venit rapid, prepararea si servirea fiind la fel de rapide, nu am apucat sa fac fotografii.
Am refacut aceasta crema si de data aceasta am reusit sa si fotografiez.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii