autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 175 g ciocolata amaruie (de menaj), , 25 g unt, , 4 linguri cafea neagra tare,, calda sau rece, , 1 lingura rom, , 3 oua (galbenusurile si albusurile separate), , coaja glasata de portocala pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune impreuna cu untul si cafeaua pe baia de apa.
Se lasa sa se incinga, amestecand din timp in timp, pana ce s-a topit ciocolata si s-a amestecat cu celelalte ingrediente. Se ia vasul de pe foc, se incorporeaza romul si se amesteca din nou.
Intr-un castron se freaca bine galbenusurile, dupa care se incorporeaza in crema de ciocolata, care se trece printr-o sita in alt vas si se lasa sa se raceasca.
Separat, se bat albusurile spuma si se amesteca, usor, cu crema de ciocolata.
Se toarna crema in boluri mici (circa 150 ml) si se da la frigider. Se orneaza cu coaja de portocala si se serveste rece, de la frigider.
Atentie: este bine ca bolurile sa nu fie din metal, ca sa nu se schimbe culoarea cremei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blatul este facut dupa reteta clasica. Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

34 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente: 175 g ciocolata amaruie (de menaj)
  • 25 g unt
  • 4 linguri cafea neagra tare,
  • calda sau rece
  • 1 lingura rom
  • 3 oua (galbenusurile si albusurile separate)
  • coaja glasata de portocala pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede