autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 175 g ciocolata amaruie (de menaj), , 25 g unt, , 4 linguri cafea neagra tare,, calda sau rece, , 1 lingura rom, , 3 oua (galbenusurile si albusurile separate), , coaja glasata de portocala pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune impreuna cu untul si cafeaua pe baia de apa.
Se lasa sa se incinga, amestecand din timp in timp, pana ce s-a topit ciocolata si s-a amestecat cu celelalte ingrediente. Se ia vasul de pe foc, se incorporeaza romul si se amesteca din nou.
Intr-un castron se freaca bine galbenusurile, dupa care se incorporeaza in crema de ciocolata, care se trece printr-o sita in alt vas si se lasa sa se raceasca.
Separat, se bat albusurile spuma si se amesteca, usor, cu crema de ciocolata.
Se toarna crema in boluri mici (circa 150 ml) si se da la frigider. Se orneaza cu coaja de portocala si se serveste rece, de la frigider.
Atentie: este bine ca bolurile sa nu fie din metal, ca sa nu se schimbe culoarea cremei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata cu crema de portocale, lichior de cocos si bomboane M&Ms

Briose cu ciocolata cu crema de portocale, lichior de cocos si bomboane M&Ms

Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un

3 voturi    5 comentarii
40 min
Torturi
tort cu crema de ciocolata si miere

tort cu crema de ciocolata si miere

Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si

8 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente: 175 g ciocolata amaruie (de menaj)
  • 25 g unt
  • 4 linguri cafea neagra tare,
  • calda sau rece
  • 1 lingura rom
  • 3 oua (galbenusurile si albusurile separate)
  • coaja glasata de portocala pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Învârtită cu dovleac