Crema de ciocolata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 175 g ciocolata amaruie (de menaj),
  • 25 g unt,
  • 4 linguri cafea neagra tare,
  • calda sau rece,
  • 1 lingura rom,
  • 3 oua (galbenusurile si albusurile separate),
  • coaja glasata de portocala pentru ornat.

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune impreuna cu untul si cafeaua pe baia de apa.

Se lasa sa se incinga, amestecand din timp in timp, pana ce s-a topit ciocolata si s-a amestecat cu celelalte ingrediente. Se ia vasul de pe foc, se incorporeaza romul si se amesteca din nou.

Intr-un castron se freaca bine galbenusurile, dupa care se incorporeaza in crema de ciocolata, care se trece printr-o sita in alt vas si se lasa sa se raceasca.

Separat, se bat albusurile spuma si se amesteca, usor, cu crema de ciocolata.

Se toarna crema in boluri mici (circa 150 ml) si se da la frigider. Se orneaza cu coaja de portocala si se serveste rece, de la frigider.

Atentie: este bine ca bolurile sa nu fie din metal, ca sa nu se schimbe culoarea cremei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc