Ingrediente
500 ml lapte, 100 gr zahar, 4 galbenusuri, 40 gr amidon, 1 pastaie vanilie (optional), 200 gr ciocolata (neagra, cu lapte sau alba), 40 gr unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
6 voturi
Mod de preparare
Rupeti ciocolata bucati si o puneti la topit pe abur.
* folositi ciocolata de calitate, ciocolata preferata
Cand e topita complet, adaugati untul si amestecati pana acesta se topeste si el. Turnati repede ciocolata peste crema de vanilie si amestecati energic pana amestecul e omogen.
** eu am impartit crema de vanilie in doua parti egale si una am transformat-o in crema de ciocolata cu lapte si cealalta in crema de ciocolata amaruie; astfel am folosit pentru fiecare parte cate 100 gr ciocolata si 20 gr unt
Acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.
Pastrati la frigider.
Prima poza este pentru crema de ciocolata amaruie iar a doua pentru crema de ciocolata cu lapte