Crema de inghetata cu mousse de alune, praline si nuci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat: 200 g biscuiti sfarimati
  • 3 linguri inghetata de vanilie
  • 200 g smochine feliate
  • 100 g caise confiate si feliate
  • 100 g curmale feliate
  • Se omogenizeaza toate ingredientele pina ce se obtin o compozitie dura care poate fi presata sub forma unui blat.
  • Mousse de alune, praline si nuci:
  • 200 g unt de arhide
  • 100 g arahide rumenite in cuptor (preserata cu zahar brun si stropit cu putin ulei)
  • 100 g nuci rumenite in cuptor (preserata cu zahar brun si stropit cu putin ulei)
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • frunze de menta pentru decor

Mod de preparare

Se sfarima arahidele si nucile si se incorporeaza in unt de arahide. Se adauga zaharul si frisca. Se amesteca bine. Se aranjeaza desertul astfel: intr-un bol se pune un strat de blat, apoi unul de mousse si la final inghetata de praline sau de caramel. Se orneaza cu afine si cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise