autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Inghetate

Crema de inghetata cu mousse de alune, praline si nuci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
blat: 200 g biscuiti sfarimati, 3 linguri inghetata de vanilie, 200 g smochine feliate, 100 g caise confiate si feliate, 100 g curmale feliate, Se omogenizeaza toate ingredientele pina ce se obtin o compozitie dura care poate fi presata sub forma unui blat., Mousse de alune, praline si nuci:, 200 g unt de arhide, 100 g arahide rumenite in cuptor (preserata cu zahar brun si stropit cu putin ulei), 100 g nuci rumenite in cuptor (preserata cu zahar brun si stropit cu putin ulei), 200 g zahar pudra, 100 ml frisca, frunze de menta pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se sfarima arahidele si nucile si se incorporeaza in unt de arahide. Se adauga zaharul si frisca. Se amesteca bine. Se aranjeaza desertul astfel: intr-un bol se pune un strat de blat, apoi unul de mousse si la final inghetata de praline sau de caramel. Se orneaza cu afine si cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de inghetata cu mousse de alune, praline si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Cocktail cu inghetata

Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa

2 voturi    0 comentarii
6h
Inghetate
Inghetata de piersici cu piersici caramelizate

Inghetata de piersici cu piersici caramelizate

Trebuie să știți că această înghețată are o aromă fantastică! Să mai spun și de piersicile

8 voturi    4 comentarii
30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • blat: 200 g biscuiti sfarimati
  • 3 linguri inghetata de vanilie
  • 200 g smochine feliate
  • 100 g caise confiate si feliate
  • 100 g curmale feliate
  • Se omogenizeaza toate ingredientele pina ce se obtin o compozitie dura care poate fi presata sub forma unui blat.
  • Mousse de alune
  • praline si nuci:
  • 200 g unt de arhide
  • 100 g arahide rumenite in cuptor (preserata cu zahar brun si stropit cu putin ulei)
  • 100 g nuci rumenite in cuptor (preserata cu zahar brun si stropit cu putin ulei)
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • frunze de menta pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de ananas