autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de mere

Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 1/2 kg mere, 2 pahare zahar, 2 linguri zahar pudra, 1 pahar frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele, se taie in felii si se pun intr-o cratita. Se adauga zahar, apa si se pun la foc mic pana scade toata apa si ramane un pireu gros care se pune la racit. Se bate frisca cu zaharul pudra se amesteca cu pireul de mere, se pune in cupe si se toarna deasupra sirop de visine sau zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite

42 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Pregatim blatul: Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul sub forma de ploaie

0 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 1/2 kg mere
  • 2 pahare zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pahar frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de mariana bota
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de coji de portocale