autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

CREMA DE MERE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
750 g mere ionatane, 250ml apa, 1/2 baton de vanilie, 1 plic gelatina pudra sau 3-4 foi de gelatina, 400g frisca, 200g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Merele se curata si se taie in 4,se scot semintele,apoi se taie in felii si se fierb in 250ml apa,vanilie si zahar.Dupa ce au fiert,se scot si se paseaza cu blenderul si se adauga gelatina topita(conform instructiunilor de pe pachet).Se lasa crema la racit si apoi se aduga 250 g frisca batuta.Crema astfel obtinuta se pune intr-o forma se lasa la frigider pentru 2 ore.Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu mere

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le asezam pe fundul tavii pe care am pus hartie

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    Cred ca este un deliciu si poate fi foarte buna si pentru un tort,nota 10 cu felicitari,am furat reteta.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    Bună, bună! Ce facem cu dieta?

Dificultate

Redusa

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • 750 g mere ionatane
  • 250ml apa
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 plic gelatina pudra sau 3-4 foi de gelatina
  • 400g frisca
  • 200g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu si poate fi foarte buna si pentru un tort,nota 10 cu felicitari,am furat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tort cu cremă de ciocolată și nucă