autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de mere la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 8-10 mere mijlocii, , acrisoare., Pentru aluat: 120 g faina, , 100 g zahar, , 6 linguri de lapte,, putin untdelemn, , 20 g unt, , 2 oua,, 1/2 pachet praf de copt, , 1 praf de sare., Pentru crema: 160 g unt, , 150 g zahar, , 2 oua, , 1 baton de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune cuptorul sa se incinga. Se sparg ouale intr-un castron, se adauga praful de sare si zaharul. Se amesteca pana cand compozitia seamana cu o spuma. Incorporati, amestecand mereu, faina, praful de copt, laptele si 4 linguri de untdelemn. Aluatul (moale) trebuie sa fie omogen.
Ungeti cu unt o forma rezistenta la foc (teracota sau yena) si varsati aluatul inauntru. Bagati-l la cuptor 10 minute, apoi scoateti-l afara. In timp ce se coace, curatati merele de coaja si taiati-le in felii mai grosute. Scoateti aluatul si infigeti usor feliile de mar in el, cu partea bombata in afara, bine stranse una intr-alta. Bagati din nou vasul la cuptor, vreme de 15 minute. Crema: taiati batonul de vanilie si scoateti semintele negre si parfumate intr-un castron. Adaugati zaharul, untul topit si ouale. Amestecati pentru a obtine o crema fina.
Dupa cele 15 minute, scoateti aluatul cu mere din cuptor, turnati sosul cu grija peste mere si bagati din nou prajitura la cuptor, vreme de 45 de minute, pana cand se rumeneste deasupra. Scoateti prajitura si serviti-o calduta sau rece. (Pentru ca prajitura sa iasa bine, aveti nevoie de un vas adanc de cel putin 5 cm, si cu diametrul de 20 cm).
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mere la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea

19 voturi    12 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 8-10 mere mijlocii
  • acrisoare.
  • Pentru aluat: 120 g faina
  • 100 g zahar
  • 6 linguri de lapte,
  • putin untdelemn
  • 20 g unt
  • 2 oua,
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare.
  • Pentru crema: 160 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 baton de vanilie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Cheesecake